Yandex Metrica

Ruşen Çakır'dan 476 bin dolar cevabı: İyi gazetecilik yapıyoruz

Ruşen Çakır'dan 476 bin dolar cevabı: İyi gazetecilik yapıyoruz

CIA bağlantılı bir vakıftan 476 bin dolar para aldığı ortaya çıkan Ruşen Çakır, gelen eleştirilere 'linç kampanyası' dedi; yaptığının da 'bağımsız ve iyi gazetecilik' olduğunu savundu.

Gündem

23.01.2024, 17:42

ABD'de CIA bağlantılı Chrest Vakfı'ndan 476 bin 720 dolar para aldığı ortaya çıkan Ruşen Çakır, yaptığının 'bağımsız gazetecilik' olduğunu savunmaya devam ediyor. Skandala ilişkin belgelerin yayınlanmasıyla milyonlarca vatandaştan gelen tepkiyi 'linç kampanyası' olarak nitelendiren Çakır, sahibi olduğu internet sitesi Medyascope'ta yayınladığı açıklamada pişkin tavrını sürdürdü. 

Kendini 'antiemperyalist', 'Amerikan karşıtı' ve 'sosyalist' olarak tanımlayan kesimlerden bu süreçte destek gören Ruşen Çakır, Chrest Vakfı'ndan neden yüzbinlerce dolar para aldığına hiç değinmedi, bunun yerine 'işini iyi yaptığını' savundu.  

"Sessiz kalmayı tercih ediyoruz çünkü linççilerle bir şey tartışmanın, onları herhangi bir şeye ikna etmenin imkanı yok. Birbirinden farklı dönemlerde, farklı kesimler tarafından yapılan linçlerin bir araya getirilmesiyle karşı karşıyayız. Olur böyle şeyler, burası Türkiye..." diye yazan Çakar, şu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Zor bir iş yaptığımızın farkındayız ama bu linçleri hak etmediğimizin ama bir diğer yanıyla da hak ettiğimizin farkındayız. Çünkü işimizi iyi yapıyoruz, açık yapıyoruz, şeffaf yapıyoruz. Ve Türkiye'de her şeye rağmen her koşulda bağımsız ve özgür gazetecilik yapmanın mümkün olduğunu gösterdiğimiz için farklı kesimlerin çok ciddi şekilde bizden rahatsız olmasına neden oluyoruz. Onlara verdiğimiz rahatsızlık için de açıkçası özür falan dilemiyoruz."

ABD fonlu internet sitelerine destek veren bazı gazetelerin, Medyascope açıklamasını "Çakır'dan linç girişimine cevap" şeklinde duyurması dikkat çekti.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading