Yandex Metrica

Reuters rezilliğini iş ilanında açıkça afişe etti! Muhabirleri Türkiye aleyhine böyle çalışıyor

Reuters rezilliğini iş ilanında açıkça afişe etti! Muhabirleri Türkiye aleyhine böyle çalışıyor

Yaklaşan seçim tarihiyle birlikte ABD ve Batı'nın Türkiye'ye karşı kara propagandası hız kesmeden devam ediyor. Özellikle dünyanın en bilindik basın yayın organları manşetlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye aleyhine her gün yalan haberlere imza atıyor. Alman kökenli gazeteci Klaus Jürgens, ABD ve Batı medyasının yalan haberler için muhabirlerin 'Türkiye'ye karşı nasıl yalan haber yapabilirim' diyerek çalıştığını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 22:17

Reuters, The Economist, Wall Street Journal gibi dünyanın en bilinen basın yayın organları Türkiye'ye yönelik yalan haberlerine seçim dönemine girdiğimiz bu günlerde hız verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı açık manipülasyon ve yalan haberlerin yapıldığı yayın kuruluşları, altılı masanın iktidara gelmesi için elinden gelen her şeyi medya yoluyla yapmaya çalışıyor. 

Göç İdaresi Başkanlığı iddiaları yalandı: 'Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır' Göç İdaresi Başkanlığı iddiaları yalandı: 'Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır' Haberi Görüntüle

SKANDAL İLAN! 

Bunun nasıl yapıldığını İngiliz haber ajansı Reuters'ın iş ilanında açıkça gösterdi. Reuters, “Türkiye’de Büro Şefi Yardımcısı” ilanında açıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarına karşı haberler yapacak ve Erdoğan'ı tekrar seçtirmeyecek çalışmalara imza atacak birini aradığını duyurmuştu. Skandal ilanda "Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var." ifadelerine yer verilmişti.

İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Bakan Bayraktar duyurdu İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Bakan Bayraktar duyurdu Haberi Görüntüle

TÜRKİYE HAKKINDA NASIL YALAN HABER YAPABİLİRİM? 

Batı ve ABD'de yapılan operasyonel haberciliği Alman kökenli gazeteci Klaus Jürgens, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla gün yüzüne çıkardı. Jürgens, Twitter'dan bir paylaşım yaparak dünya medya organlarındaki muhabirlerin günlük çalışma şekilleri hakkında bilgi verdi.Muhabirlerin her gün sabah erkenden kalkarak Türkiye hakkında hangi yalan haberleri yapabilirim diye düşündüğünü ifade eden Jürgens, tweetinde şu ifadelere yer verdi; "The Economist, Deutsche Welle, Voice of America... hatta bazen France 24, Euronews, Reuters... bazı yabancı muhabirler sabah erkenden kalkıp bugün modern, demokratik Türkiye hakkında hangi yalan haberleri yapabilirim diye karar veriyor? Hüzünlü bir gazetecilik hayatı diyebilirim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading