Yandex Metrica

Posteri değiştirip provokasyon yaptılar!

Posteri değiştirip provokasyon yaptılar!

Avrupa'da yükselen faşizm dalgasını Türkiye'ye taşımaya çalışan muhalefet Suriyelilere yönelik provokatif tutumunu sürdürüyor. Bu kez sosyal medyada eski ve tahrif edilmiş bir afişle tehlikeli bir tahrik sahnelendi. Afişin sahte olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 17:42

CHP ve İYİ Partililerin oy uğruna adım adım büyüttüğü faşist dalga tehlikeli provokasyonlara dönüştü. Son dönemde CHP'nin bayraktarlığını yaptığı Suriyeli düşmanlığı kampanyasında önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "İktidara gelirsek Suriyelileri göndereceğiz" açıklamasında bulunmuş ardından CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan  yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam yapacağını açıklamıştı. 

Tepkiler sürerken sosyal medya operasyonu da hızlandı. Sosyal medyada Suriyelilerin eylem yapacağına dair sahte iddialar gündeme geldi. 

Bella Hadid mankenliği bıraktı mı, neden? Bella Hadid neden mankenliği niye bıraktı? Bella Hadid mankenliği bıraktı mı, neden? Bella Hadid neden mankenliği... Haberi Görüntüle

SAHTE POSTERLE ÇİRKİN PROVOKASYON

Aralarında siyasetçilerinde bulunduğu bazı hesaplar 27.07.2021 tarihinde saat 17:00’da Suriyeli sığınmacıların miting yapacağını iddia etti.  'Suriyelilerden elinizi çekin. Gitmiyoruz' yazılı bir görsel paylaşılmaya başlandı. İlgili paylaşım bir saat içinde yüzden fazla retweet ve 250’den fazla beğeni aldı. 

Posteri paylaşanlar arasında Suriyeli düşmanlığıyla bilinen ve daha önce de proakatif açıklamalar yapan Ümit Özdağ da vardı.

 Ümit Özdağ’ın paylaşımına 5000 binden fazla beğeni 1500’den fazla retweet geldi. 

İBB'nin 'teknik arıza var' dediği ulaşım aksamasında gerçek bambaşka çıktı! 50 saati aşan metro arızasında vatandaşlar yolda kaldı! İBB'nin 'teknik arıza var' dediği ulaşım aksamasında gerçek bambaşka çıktı!... Haberi Görüntüle

ESKİ POSTER DE SAHTE YENİSİ DE

Oysa sosyal medyada paylaşılan o poster 2019 tarihli. 2019’da da aynı iddia ile bu poster paylaşılmıştı.

Üstelik 27 Temmuz 2019’daki o eylemi Suriyeli sığınmacılar değil, bazı sivil toplum kuruluşları birlikte düzenlemişti.  O STK'lar da sosyal medyada yayılan o afişi değil, kendi afişlerini kullanmıştı. Eylemi düzenleyen STK'lar sosyal medya hesaplarından oynanan oyunu o dönem afişe ederek tepki göstermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading