Yandex Metrica

Pentagon'dan 'Kabil Havalimanı' açıklaması

Pentagon'dan 'Kabil Havalimanı' açıklaması

Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD, Türk askerleri ve uluslararası ortakların, Kabil Havalimanı’nındaki kalabalığın dağılması için beraber çalıştığını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 17:49

Afganistan’da bulunan Kabil Havalimanı'nda tam bir kargaşa yaşandı. Taliban'dan kaçmak isteyen çok sayıda kişi havalimanına akın ederek izdiham oluşmasına sebep oldu.

Binlerce kişinin akın ettiği ve piste çıktığı Kabil Havalimanı'nda elde edilen bilgilere göre 7 kişi yaşamını yitirdi.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, havaalanında silahlı iki kişinin ABD askerleri tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, "ABD, Türk askerleri ve uluslararası ortaklar, Kabil Havalimanı’nı kalabalıktan arındırmak için birlikte çalışıyor." diye konuştu.

Kirby, aynı zamanda, Kabil'deki tahliye operasyonuna destek olması için Afganistan'a ilave 1000 asker daha göndereceklerini duyurdu.

Sözcü, bu kararla ABD yönetiminin tahliye operasyonu için Afganistan'a gönderdiği ilave asker sayısının yaklaşık 6 bini bulduğunu ifade etti.

Fred ile İsmail Kartal neden tartıştı? İsmail Kartal ile Fred kavga mı etti? Fred ile İsmail Kartal neden tartıştı? İsmail Kartal ile Fred... Haberi Görüntüle

TALİBAN’IN ÜLKEYE HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020 yılında varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri sürdüren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da pek çok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesinden sonra kenti çatışmasız şekilde kontrolü altına aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading