Yandex Metrica

Oy kullanmama cezası ne 2024? Oy kullanmazsam ne olur?

Oy kullanmama cezası ne 2024? Oy kullanmazsam ne olur?

31 Mart 2024 yerel seçimlerine az bir süre kala, oy kullanacak vatandaşar internette sorgulamalara başladı. Arama motorlarında en çok sorgulanan konular arasında oy kullanmama cezası nedir oldu. Peki, Oy kullanmama cezası ne 2024? Oy kullanmazsam ne olur?

Gündem

31.03.2024, 14:05

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala oy kullanacak vatandaşlar arama motorlarında akıllarındaki soruları gidermek için araştırmalar yapıyor. Gündemde ise oy kullanma zorunluluğu ve oy kullanmamanın cezası konusu bulunuyor. Türkiye'deki seçimler Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düzenlenir ve 31 Mart'ta sandık başına gidemeyen seçmenlerin ceza ödeyip ödemeyecekleri merak konusu oldu.  Peki, Oy kullanmama cezası ne 2024? Oy kullanmazsam ne olur?

Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Haberi Görüntüle

OY KULLANMAMA CEZASI NE 2024?

2010'da yapılan açıklamaya göre, oy kullanmama cezasının 22 TL olduğu bildirilmişti. Ancak 2023 yılında düzenlenen Genel Seçimlerde, oy kullanmama cezası 300 TL olarak belirlenmişti. Seçimlerde oy kullanmayan seçmenlere ceza tebligatı gönderilir ve bu cezaların ödeme işlemleri genellikle Maliye Bakanlığı veya PTT gibi kurumlar aracılığıyla yapılır.

THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge kurulacak THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge... Haberi Görüntüle

OY KULLANMAZSAM NE OLUR?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesine göre, seçimlerde oy kullanma zorunluluğu bulunuyor. Seçme hakkı, bir vatandaşlık görevi olarak değerlendirilir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading