Yandex Metrica

Orhan Pamuk, Kılıçdaroğlu'na oy isterken: Batıya benzeyen, azıcık bir düzgünlüğü olan bir ülkede yaşayalım

Orhan Pamuk, Kılıçdaroğlu'na oy isterken: Batıya benzeyen, azıcık bir düzgünlüğü olan bir ülkede yaşayalım

Bugüne dek aleyhte bir tek söz söylemediği PKK'yı 'Kürt hareketi' olarak tanımlayan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, 2023 seçimlerinde Altılı Masa'nın adayını çok seveceğini belirterek Kemal Kılıçdaroğlu'na destek istedi.

Gündem

23.01.2024, 19:50

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Türkiye'yi 'kötülüklere boğan' mevcut iktidarın gitmesi için seçimlerde herkesi Altılı Masa adayına oy vermeye çağırdı. "Osman Kavala hapiste, HDP'nin yöneticileri hapiste, herkes hapiste, herkese eziyet ediliyor" diyen Pamuk, sadistliğin ve zalimliğin örnek gösterilir hale geldiğini savundu. 

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Orhan Pamuk, Türkiye'de bürokrasinin iktidarı değiştirmeye hazırlandığı da ileri sürerek, "Tünelin sonundaki ışık göründü de nasıl olacağını bilmiyoruz" dedi. Altılı Masa'nın dağılma ihtimali bulunduğunu, bundan endişelendiğini ifade eden Pamuk, aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nu da öve öve bitiremedi. 

"Ben değerleri savunmalıyım, Altılı Masa umarım iyi bir aday bulur, umarım o aday kazanır, demokrasimizi restore eder. Kemal Kılıçdaroğlu’na insan olarak, dürüstlüğü olarak, samimiyeti olarak inanıyorum. Kendisi çok kurnaz, şeytana ayakkabısını ters giydirecek bir politikacı olmayabilir. Bizim istediğimiz saydamlık, dürüstlük, güveni bana veriyor. Altılı Masa'nın belirleyeceği cumhurbaşkanı adayını seveceğim ve onun kazanmasını isteyeceğim" dedi. 

Ortadoğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor Ortadoğu için önemli ziyaret! Hamas lideri Haniye Türkiye’ye geliyor Haberi Görüntüle

TÜSİAD SESİNİ DAHA ÇOK YÜKSELTSİN

Pamuk, TÜSİAD'dan ve Türk zenginlerden 'hükümete karşı seslerini daha fazla çıkarmalarını da' istedi. Cumhur İttifakı'nın sandıkta kaybetse bile iktidarı devretmeye yanaşmayabileceğini iddia eden Pamuk, beyin yakan şu yorumu yaptı: 

"Tam demokrasi olmadığımız için AKP'nin çok büyük bir farkla yenileceğini düşünmüyorum. Ama korkmamız gerektiğini, normal bir düzeni, düzgün görünümlü bir siyaseti isteyenler, gitsinler oylarını versinler; normal bir yani, batıya benzeyen azıcık bir düzgünlüğü olan bir ülkede yaşayalım."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading