Yandex Metrica

Operasyon öncesi okullar tatil edildi: Eller tetikte emir bekleniyor

Mehmetçik, Suriye Milli Ordusu ile birlikte operasyona başlamak için tetiğe basmak üzere. Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el-Arab başta olmak üzere PKK/YPG'nin işgal ettiği bölgelere harekât her an başlayabilir. Tel Abyad ve Rasulayn'da okullar tatil edildi.

Gündem

04.04.2024, 17:28

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun büyük harekâtı için nefesler tutuldu. Sınır bölgelerindeki illere Türkiye'nin çeşitli askeri birliklerinden zırhlı araç, obüs ve tanklar sevk edildi. 

Suriye topraklarında ise son bir yıldır zaten geniş çaplı hazırlık yürütüldüğünden ötürü operasyon için tüm hazırlıkların tamamlandığı ve harekete geçmek üzere emir beklendiği belirtiliyor. 

Suriye topraklarının 3'te 1'ini ABD desteğiyle işgal eden terör örgütü PKK/YPG ise Türkiye'nin her büyük operasyonu öncesinde olduğu gibi yine tüm imkanlarıyla yardım çığlığı savuruyor. 

İsyan dolu sözlerle istifa etti: Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldığını duyurdu İsyan dolu sözlerle istifa etti: Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldığını... Haberi Görüntüle

ARAP LİGİ'NDEN YARDIM İSTEDİLER

PKK/YPG'nin Suriye'deki elebaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Abdi Şahin, ABD ve Rusya'dan Türkiye'ye daha fazla baskı yapmalarını isterken aynı zamanda Suriye rejim ordusunu da 'Türklere karşılık vermek üzere' bölgeye beklediklerini duyurdu. 

Ferhad Abdi Şahin

Yıllardır Kürt etnik kimlikli bir devlet projesiyle hareket eden PKK'lı Abdi, Türkiye'nin harekât hazırlığını görünce Suriye'nin 'Arap' ülkesi olduğunu hatırladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir Arap ülkesini işgal etmek istediğini savunan teröristbaşı, Arap Birliği ülkelerini Ankara'ya tepki göstermeye çağırdı. 

Terör örgütü üyeleri Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtları sırasında rejim askerlerinin üniformalarını giyerek Türkiye sınırındaki binalarda örgüt paçavrasını indirmiş ve yerine rejim bayrağı asmıştı. Benzer yöntemin yeni harekât sırasında da benimsenmesi bekleniyor. 

TV8,5 yayın akışı 16 Nisan Salı! Bugün TV8,5'ta neler var, hangi maçlar var? TV8,5 yayın akışı 16 Nisan Salı! Bugün TV8,5'ta neler var,... Haberi Görüntüle

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bu arada her an başlaması beklenen operasyon nedeniyle terör örgütünün olası saldırılarından sivilleri korumak için Barış Pınarı harekât bölgesini ifade eden Tel Abyad ve Rasulayn'daki okullar tatil edildi. 

Eylem Tok'un suç ortağı tahliye oldu acılı baba isyan etti: Niye aldınız neden bıraktınız Eylem Tok'un suç ortağı tahliye oldu acılı baba isyan etti:... Haberi Görüntüle

YUMUŞATMA ATIŞLARINA DEVAM

Mehmetçiğin harekâtı öncesi Suriye kuzeyindeki geniş bir hat boyunca 'yumuşatma atışları' icra edildi. Silahlı insansız hava araçları Rasulayn güneydoğusundaki Tel Temr kasabasında bulunan terör hedeflerine bomba yağdırırken Tel Rıfat, Ayn el-Arab, Haseke ve Kamışlı ise sınır bölgelerindeki obüs ve top atışlarıyla dövüldü. Özellikle Ayn el Arab ile Tel Rıfat'taki hedefler top atışlarına ek olarak zaman zaman SİHA atışlarıyla da tahrip edildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading