Yandex Metrica

Ömer Çelik'ten Altındağ açıklaması: Suçlular hesap verecek

Ömer Çelik'ten Altındağ açıklaması: Suçlular hesap verecek

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün akşam Altındağ'da mültecilere yönelik gerçekleşen provokasyona ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, "Ülkemize ve insanımıza zarar vermek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 17:47

Ankara'nın Altındağ ilçesinde çıkan kavga sonucu Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybetmesinin ardından Önder ve Battalgazi mahallelerinde gerginlik çıktı. Kalabalık bir grup mahallede yaşayan Suriyelilerin evleri ve dükkanlarını hedef aldı. Suriyelilere ait olduğu iddia edilen bazı araçların da tahrip edildiği görüntüleri sosyal medyaya yansıdı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara Altındağ'da dün akşam yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Vefat eden Emirhan Yalçın'a rahmet dileyen Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bu çok üzücü hadise üzerinden bazı provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyonların hedefi ülkemize ve insanımıza zarar vermektir. " dedi.

Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Güvenlik güçlerimiz Emirhan’ı katleden failleri yakalamıştır, yargı adaleti tesis edecektir. Bu çok üzücü hadise üzerinden bazı provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyonların hedefi ülkemize ve insanımıza zarar vermektir. Suç bireyseldir. Suçlular adalet önünde hesap verecek ve hakettikleri cezayı alacaklardır.

Son dakika... Heniyye: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzeten açıklaması Filistin halkı için övünç kaynağıdır' Son dakika... Heniyye: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzeten açıklaması... Haberi Görüntüle

"AYNI MADALYONUN İKİ YÜZÜ"

Sığınmacı düşmanlığı yapan provokatörler ile sığınmacı kılığındaki provokatörler aynı şeyi hedefliyorlar. Hepsi aynı madalyonun iki yüzüdür. Ülkemize ve insanımıza zarar vermek istiyorlar. Failleri etnik kimliği üzerinden tanımlayan ve toplulukları hedef gösterenler ülkemize zarar vermeye çalışan bir atmosfer oluşturmaya çalışıyorlar.

Adaleti tesis etme yükümlülüğüne sahip yargı kurumları görevlerini yapacaktır. İnsan canına kastedenler gereken cezayı alacaktır. Kendilerini emniyet ve yargının yerine koymaya çalışarak insanları hedef gösterenler, bu ülkeye kötülük yapmak isteyenlerdir.

Kuzey Irak operasyonu korku saldı! PKK'nın yayın organından Irak'a küstah çağrı: Türkiye'ye karşı tutum alın! Kuzey Irak operasyonu korku saldı! PKK'nın yayın organından Irak'a küstah... Haberi Görüntüle

"DEVLETİMİZ PROVOKATÖRLERLE MÜCADELE EDECEK"

Büyük milletimiz sahip olduğu yüksek ahlaki değerler ve tarihten süzülen tecrübesiyle tüm provokasyonları boşa çıkaracaktır. Tarih boyunca mazlumların sığınağı olan devletimiz hem mazlumları koruyacak hem de tüm provokatörlerle mücadele edecektir. 

Siyasette rekabet tabii ki gereklidir. Ancak ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı nefret dili asla muhalefet olarak değerlendirilemez.  Bazı siyasilerin sığınmacılara yönelik uzun süredir kullandığı nefret dilinin yol açabileceği tehlikelerin ne kadar büyük olduğu ortadadır."

Kayseri'de az önce deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 18 Nisan Perşembe Kayseri'de kaç büyüklüğünde deprem oldu? Kayseri'de az önce deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 18 Nisan... Haberi Görüntüle

"MÜSAADE ETMEYİZ"

"Ne ülkemizde birilerinin sığınmacı kılığında provokasyon yapmasına müsaade ederiz, ne de sığınmacılara karşı nefret üretmeye çalışanlara müsaade ederiz." ifadelerini kullanan Çelik, mazlumları korumaya ve kaos planlarını bertaraf etmeye devletin tecrübesinin yeteceğini söyledi.

Milletin insanlık vicdanının temsilcisi olduğunu dile getiren Çelik, "Emniyet ve yargı kurumları görevinin başındadır. Kendini emniyet ve yargının yerine koymaya çalışanlar, milletimizin vicadanına saldırmak isteyenlerdir." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading