Yandex Metrica

O fonlar işte bugünler için!

O fonlar işte bugünler için!

Konya'da 7 kişinin öldüğü saldırı sonrası, HDP Kobani benzeri bir ayaklanma için zemin yokladı. Sosyal medyada olayı Türk-Kürt çatışması olarak servis eden hesaplar ve muhalif basın yine bir yalan terörü estirdi.

Gündem

23.01.2024, 17:44

Konya’da bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti. Olayın nedeni iki aile arasında uzun yıllardır süren husumet  Ancak etnik milliyetçi HDP ve ona bağlı yayın kuruluşları yine Türk-Kürt çatışması peşinde. Konya'daki husumet katliamından 2. bir Kobani çıkarmaya niyetlendi. HDP saldırıya ilişkin yaptığı basın açıklamasında provokatif ifadeler kullandı, zımnen sokak çağrısı yaptı. Ancak etnik gerilimin, Türk-Kürt düşmanlığı gibi bir durumun toplumda bir karşılığı olmadığı için kaos planı tutmadı.

Geriye HDP'lilerin, ittifak ortağı CHP üyelerinin, ABD ve pek çok ülkeden milyonlarca dolar alan fondaş medyanın ve Türkiye'de manipülasyon aracı olan kurumların sosyal medya paylaşımları kaldı. 

DEM Parti il binasında arama: Aramada örgütsel doküman, terör örgütü mensuplarının poster ve afişleri bulundu DEM Parti il binasında arama: Aramada örgütsel doküman, terör örgütü... Haberi Görüntüle

FONLAR BUGÜNLER İÇİN 

ABD’li Chrest Vakfı’dan 476 bin dolar alan ve bu fonların hangi gerekçelerle kendilerine verildiği sorgulanan Ruşen Çakır’ın sahibi olduğu Medyascope, çatışma zeminine yatırım yapan kuruluşların başındaydı.HDP'li Mithat Sancar'ın iktidarı suçlayan açıklamalarına geniş yer verdi. 

Almanya'nın resmi yayın organı olan ve Türkiye'de hükümet karşıtı yayınların baş aktörleri arasında yer alan Deutsche Welle Türkçe, saldırı kurbanlarının etnik aidiyetlerini ön plana çıkardı. Sancar'ın açıklamalarında iktidarı suçladığının altını çizdi. 

Mithat Sancar'ın iktidarı nefret dili üretmekle suçlayan ve saldırının sorumluluğunu AK Parti'ye yükleyen ifadeleri T24'te de yer buldu. 

Birgün gazetesi de önce herhangi bir manipülasyon barındırmadan verdiği haberi kısa süre sonra revize etti. Ailenin Kürt olduğu bilgisini ekleyerek haberi HDP çizgisine çekti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel 'ırkçı saiklerle işlenmiş olma ihtimali' dedi. Ama o ihtimal için AK Parti'yi suçlamayı ihmal etmedi. 

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, haberi okuyan herkesin ne düşünmeleri gerektiğini söyledi. ''Buna aile husumeti demeyin'' diyen Sakık, ''Bu Kürt husumeti'' tanımlamasıyla toplumsal karşılığı bulunmayan bir yalanı ortaya attı. Etnik milliyetçiliği kaşıyanlar arasında eski HDP milletvekili Mehmet Ali Aslan da vardı. 

Eski CHP'li Fikri Sağlar da konuyu İzmir'deki HDP binasına yönelik saldırıya bağladı. Konya'daki katliam nedeniyle AK Parti'yi suçladı.

İşte Türkiye'yi etnik bir çatışmayla karıştırmak için tetikte bekleyen, yaşanan her olayı etnik merkezli değerlendiren diğer Konya provokatörleri... 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading