Yandex Metrica

Sitede Ara

DEM Parti il binasında arama: Aramada örgütsel doküman, terör örgütü mensuplarının poster ve afişleri bulundu

DEM Parti il binasında arama: Aramada örgütsel doküman, terör örgütü mensuplarının poster ve afişleri bulundu

Batman'da polis ekipleri tarafından DEM Parti il binasında yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman, erör örgütü mensuplarının poster ve afişleri ele geçirildi.

Gündem

01.05.2024, 20:34

Batman'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar kapasamında DEM Parti il binasında arama yapıldı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Çevik Kuvvet ekiplerinin yaptığı aramada çok sayıda örgütsel doküman, terör örgütü üyelerinin poster ve afişleri ve yasa dışı kitaplar ele geçirildi. 

DEM Parti Batman İl Başkanlığı ise düzemlenen operasyona tepki gösterdi. 

Türkiye'den dengeleri değiştirecek hamle: Terör örgütünün bölgedeki varlığını bitirecek Türkiye'den dengeleri değiştirecek hamle: Terör örgütünün bölgedeki varlığını bitirecek Haberi Görüntüle

"TERÖRLE ARANIZA MESAFE KOYUN"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin DEM Parti'ye yönelik bir kapatma davası açılıp açıklamaycağına ilişkin sorulan soruya şu cevabı vermişti:

"Böyle bir hukuki süreçle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız terörle aranıza mesafe koyun, terörü, şiddeti reddedin. Demokratik siyaset yapmak istiyorsanız özgürce siyasetinizi yapın. Çünkü, millet size oy verirken hizmet etsin diye oy veriyor, terörü desteklesin diye oy vermiyor. Terörü destekleyen, şiddete teşvik eden açıklamalarda bulunursanız, uygulamalar yaparsanız, böyle bir politika içinde olursanız, demokratik hukuk devleti elbette buna müsaade etmez, yetkili makamlar devreye girer. Sonuna kadar düşünce ve ifade özgürlüğü... Bu konuda hiçbir kısıtlama olmadan herkes eleştirisini yapabilir ama onun da bir sınırı vardır. Özgürlüğün de bir sınırı vardır. O da ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimiz, kişi hak ve özgürlükleri, yaşam hakkı. Yaşam hakkının düşmanı olan terörle mücadele bir tek terörist kalmayıncaya kadar devam edecek."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading