Yandex Metrica

Nedim Şener Kılıçdaroğlu'nun bir yalanını daha ortaya çıkardı: 'Kürt sorunu diyerek felaketin fitilini ateşliyor'

Nedim Şener Kılıçdaroğlu'nun bir yalanını daha ortaya çıkardı: 'Kürt sorunu diyerek felaketin fitilini ateşliyor'

Gazeteci Nedim Şener, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir yalanını daha ortaya çıkardı. Nedim Şener, TBMM'deki görüşmede kürsüde yapılan konuşmalarda Kürtçe bir sözcük geçtiğinde 'bilinmeyen bir dil' ifadesi kullanıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu hakkında, 'Kürt sorunu diyerek felaketin fitilini ateşliyor' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:36

Gazeteci Nedim Şener, Hürriyet Gazetesi'nde bugün yayımlanan köşe yazısında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir yalanını daha ortaya çıkardı. 'Kılıçdaroğlu 'açılım'a yalanla başladı' başlıklı köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun yalanını ifşa eden Nedim Şener, 'Kürt sorunu diyerek felaketin fitilini ateşliyor' ifadesini kullandı. Nedim Şener'in söz konusu köşe yazısı şu şekilde: 

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki görüşme sonrası PKK/HDP’lilere şirin görünmek için akıl almaz bir yalan söyledi: “Acı bir olay daha. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kürsüde konuşulur. İngilizce yazar, parantez içinde bu söz İngilizce’dir, cümle İngilizce’dir. Fransızca söz, Fransızca’dır vs. Her şeyi yazılır. Konuşma metninin içinde Kürtçe bir kelime geçtiği zaman ‘Bilinmeyen bir dil’ deniliyor. Arkadaşlar, Allah aşkına bu ülkenin insanlarının vicdanına sesleniyorum. TRT’nin TRT Kurdi diye bir kanalı var. Yayın yapıyor bu. Nasıl olur da buraya bilinmeyen bir dil yazıyorsunuz? Binlerce yıldır konuşulan dili neden bilinmeyen bir dil yazıyorsunuz?”

Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan görüşmesi Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan... Haberi Görüntüle

TBMM TUTANAKLARI HERKESE AÇIK

TBMM’nin internet sitesinde “Tutanak Sorgu” bölümünde küçük bir araştırma yaptığınızda, yapılan konuşmalarda İngilizce ya da Kürtçe bir kelime ya da ifade kullanıldığında dipnot olarak “Bilinmeyen bir dil” değil, kelimenin geçtiği satırda yıldız işareti konulduktan sonra, sayfanın sonuna “Bu bölümde hatip tarafından Türkçe olmayan kelimeler ifade edildi” notu düşülüyor.

Geçmişe doğru tarama yaptığınızda da bu dipnotun 2008’den itibaren kullanıldığını görüyorsunuz.

Nitekim, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini TBMM Başkanı Mustafa Şentop da bir açıklamayla yalanladı.

İş arayanlar dikkat! 81 ilde 1608 personel alımı olacak: Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İş arayanlar dikkat! 81 ilde 1608 personel alımı olacak: Başvurular... Haberi Görüntüle

AKP’Lİ TURAN’IN KONUŞMASI

Gerçeğin ne olduğunu merak edenler için TBMM’nin tutanak bölümü herkese açık.

İşte bir örnek, AKP’li Bülent Turan TBMM’deki konuşması sırasında, “Sakin sakin, Don’t Worry” dediği için, İngilizce ifadesi tırnak işaretine alınıp üç nokta ile boş bırakılırken, tutanağın altına da “Bu bölümde hatip tarafından Türkçe olmayan kelimeler ifade edilmiştir” yazılmış.

Ankara felaketi yaşadı! Sağanak yağışlar nedeniyle kaza yapan bir araç ortadan ikiye bölündü! Ankara felaketi yaşadı! Sağanak yağışlar nedeniyle kaza yapan bir araç... Haberi Görüntüle

PKK/HDP’Lİ İPEKYÜZ’ÜN KONUŞMASI

Yine 1 Şubat 2023 günü PKK/HDP’li Necdet İpekyüz, nepotizm hakkında konuşurken, Kürtçe bir kelime kullanmış, o kelime de kayda geçirilmeden tırnak işareti içinde üç nokta olarak belirtilerek tutanağın sonuna “Bu bölümde hatip tarafından Türkçe olmayan bir kelime kullanıldı” dipnotu konulmuş.

Yani resmi dil olan Türkçe dışında TBMM tutanaklarında bir başka dil kullanılmıyor. TBMM’de Kürtçe kelimeler için “Bilinmeyen bir dil” gibi bir kayıt düşülmüyor.

Survivor bugün neden yok 18 Nisan? Bu akşam Survivor yeni bölüm var mı? Survivor bugün neden yok 18 Nisan? Bu akşam Survivor yeni... Haberi Görüntüle

OBAMA’NIN KONUŞMASI DA TÜRKÇE KAYITLI

Kılıçdaroğlu acaba Türkiye’ye gelen yabancı devlet adamlarının TBMM kürsüsünden kendi dillerinde yaptıkları konuşmaları mı kastediyor, diye yeniden Tutanak Sorgu bölümüne baktım. ABD Başkanı olduğu dönemde Türkiye’ye gelen Obama’nın konuşması da Türkçe olarak tutanakta yer almış.

Dediğim gibi, gerçeği arayanlar için TBMM kayıtları herkese açık ama Kılıçdaroğlu’nun derdi gerçekler değil, seçime giderken PKK’nın siyasi şubesi HDP’lilere şirin gözükmek.

Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı: 'Bazı illerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkabilir' Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı: 'Bazı illerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine... Haberi Görüntüle

PKK/HDP’NİN TALEBİ

Nitekim, PKK’ya yardım yataklık eden HDP’li belediyelere kayyum atanmasına karşı olduğunu söylemesi de bunun işareti. Sadece tüm yönetim kadrosu değil belediyelerdeki Meclis üyelerine kadar PKK terör örgütü tarafından belirlenen ve tek işlevi PKK’nın sözcülüğünü yapmak olan HDP hakkındaki kapatma davasına işaret ederek, “parti kapatmamalara karşı olduğunu” söylemesi de bu pazarlığın sonucu.

Nedim Şener'in yazısının devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...

>https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/kilicdaroglu-acilima-yalanla-basladi-42238215

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading