Yandex Metrica

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Bugün tarihi kararlar alacağız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Bugün tarihi kararlar alacağız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Zirve açılış öncesinde gazetecilere açıklamada bulundu. Stoltenberg, bugün tarihi kararlar alınacağını belirterek, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğe davet edilmesi ve Ukrayna'ya desteğin artırılması gibi kararlar alınacağını belirtti.

Gündem

18.03.2024, 18:17

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nin açılış oturumu öncesinde gazetecilere açıklamada bulundu. 

FETÖ'nün mahrem sorumlusu 'Garson' itiraf etti: 16 yılda 320 bin polisi kayıt altına alındı! FETÖ'nün mahrem sorumlusu 'Garson' itiraf etti: 16 yılda 320 bin... Haberi Görüntüle

'BUGÜN TARİHİ KARARLAR ALACAĞIZ'

Gazetecilere konuşan Stolteberg, 'Bugün tarihi kararlar alacağız' diyerek, en son 2010 yılında Lizbon'da kabul edilen Stratejik Konsept belgesinin değişeceğini belirtti. 

Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş 272 saate ulaştı Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş... Haberi Görüntüle

STRATEJİK KONSEPT BELGESİ DEĞİŞECEK

Stoltenberg, o zamanki belgede Çin'den tek kelimeyle bahsedilmediğini Rusya'nın stratejik ortak olarak görüldüğüne dikkat çekerek, bugünkü belgede Rusya'nın NATO'nun güvenliğine doğrudan tehdit ve Çin'in NATO değerleri ve çıkarları karşısında sınama oluşturduğunun görüleceğini belirtti. 

Milliyet farkı ücreti alan otel hangisi? Milliyet farkı nedir? Milliyet farkı ücreti alan otel hangisi? Milliyet farkı nedir? Haberi Görüntüle

NATO'NUN ASKERİ GÜCÜ ARTIRILIYOR 

Diğer yandan caydırıcılık ve savunmanın kuvvetlendirileceğini belirten Stoltenberg, daha fazla yüksek hazırlıklı kuvvet ve muharip formasyonda birlik ile önceden konşlandırılmış askeri malzemelerin hazırlanacağına dikkat çekti. 

12 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! Çok sayıda şüpheli yakalandı 12 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! Çok sayıda şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA VE İSVEÇ NATO'YA DAVET EDİLECEK 

Stoltenberg, dün Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan muhtıra sonrasında İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğe davet edilmesi konusunda bugün karar alınacağını belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading