Yandex Metrica

Müsilaj uzaydan böyle görüntülendi!

Müsilaj uzaydan böyle görüntülendi!

Marmara'da etkisini sürdüren müsilaj, Türkiye'nin ilk uydu yer istasyonu tarafından uzaydan görüntülendi.

Gündem

23.01.2024, 17:33

Deniz salyası olarak da bilinen müsilaj, Marmara Denizi'ndeki etkinliğini son günlerde artırmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı acil eylem planını devreye sokarak, denizleri müsilajdan temizleme çalışmalarına başlamıştı.

Başlatılan eylem planı kapsamında Türkiye'nin ilk uydu yer istasyonu İstanbul Teknik Üniversitesi UHAZAM birimi tarafından yeni bir çalışma başlatıldı. Hedef, Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilajın dağılımını ve yoğun olduğu bölgeleri tespit etmek.

MART AYINDAN İTİBAREN KAYDA ALINDI

Mart ayından itibaren alınmaya başlanan uydu kayıtlarında, Marmara Denizi'nde oluşan müsilajın artış hızı da belirlendi.


SON 10 GÜNDE 3 KAT ARTTI!

Müsilajın, Marmara Denizi'nin Kapıdağ Yarımadası'ndan İzmit Körfezi'ne kadar olan doğu bölümünde, 14 Mayıs'ta 25, 19 Mayıs'ta 58 , 24 Mayıs'ta 85 kilometrekarelik alana ulaştığı uydu görüntülerinden tespit edildi. Söz konusu alanda 10 günde 3 kattan daha fazla bir müsilaj artışı olduğu görüldü.

Görüntülerde, müsilajın en çok İzmit Körfezi ile çevresi, İstanbul'da Anadolu Yakası'nın kıyı alanları ve Adalar civarında olduğu tespit edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading