Yandex Metrica

Muhalefetin algı operasyonları işe yaramadı! Gençler yalana değil icraata bakıyor

Muhalefetin algı operasyonları işe yaramadı! Gençler yalana değil icraata bakıyor

Muhalefetin algı operasyonlarıyla yanına çekmek istediği gençler, yalana değil yapılan işlere prim veriyor. 2002 yılında iktidara gelen AK Parti döneminde gençler için yapılan hizmetler muhalefeti hayal kırıklığına uğrattı.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Cumhurbaşkanlığı seçimine kısa bir süre kala altılı masada adaylık tartışması devam ederken muhalefetin gençler üzerinde yürüttüğü algı operasyonları gerçeği yansıtmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderliğinde 20 yıllık AK Parti döneminde gençlere yönelik yapılan hizmetler algı operasyonlarını birer birer çürüttü.

Meteoroloji'den 15 kent için sarı kodlu uyarı: Sel, su baskınlarına dikkat! İşte 3 Mayıs il il hava durumu Meteoroloji'den 15 kent için sarı kodlu uyarı: Sel, su baskınlarına... Haberi Görüntüle

KYK BURS VE KREDİLERİ 3 AYDA BİR DEĞİL HER AY ÖDENDİ

2002'de iktidara gelen AK Parti, ilk yılında KYK burs ve kredilerinin 3 ayda bir değil, her ay ödenmesini sağladı. 2003 yılında başlatılan "Haydi Kızlar Okula" kampanyası ile 250 bin çocuk okullu olmasını gerçekleştirdi. Yine aynı yıl  Aynı Türkiye tarihinde ilk kez ders kitapları ücretsiz dağıtılmaya başlandı. 2004 yılında ise Türkiye, Erasmus programına girmeyi başardı. Ücretsiz ders kitabı dönemi 2006'da liselerde de başladı. AK Parti hükümeti, 2 yıl sonra tarihi bir adım atarak üniversitelere başörtüsü serbestisi getirdi. Üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliği son bulurken harçlar kaldırıldı. Eğitim-öğretimde her kademe ücretsiz hale getirildi.

FETÖ'nün mahrem sorumlusu 'Garson' itiraf etti: Çok sayıda eski emniyetçiye gözaltı! FETÖ'nün mahrem sorumlusu 'Garson' itiraf etti: Çok sayıda eski emniyetçiye... Haberi Görüntüle

GENÇLERİN OMZUNDAN 27 MİLYAR LİRALIK YÜK ALINDI

25 yaşını doldurmamış tüm gençlerden pasaport harcı kaldırıldı. Okullarından yeni mezun olan gençler, 2 yıl boyunca genel sağlık sigortası priminden muaf tutuldu. 2017 yılında seçilme yaşı 18'e düşürüldü. Erkeklerin zorunlu askerlik süresi 6 aya düşürüldü. Öğrenci affı ile okula dönüş yolu açıldı. Ulusal Staj Programı ile 100 bin genç iş hayatına katıldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde gençlere yüzde 20'lik özel kontenjan ayrıldı. KYK kredilerinde anapara dışındaki tüm borçlar silinirken gençlerin omzundan toplam 27 milyar liralık yük alındı.

Meclis'te yeni Anayasa mesaisi başlıyor! TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP lideri Özel'i ziyaret etti! Meclis'te yeni Anayasa mesaisi başlıyor! TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP lideri... Haberi Görüntüle

EĞİTİME AYRILAN BÜTÇE 30 KAT ARTTI

2002 senesinde eğitime ayrılan 10.3 milyar liralık bütçe 20 yılda 30 kat artarak 304 milyar liraya yükseldi. Derslik sayıları 343 binden 613 bine, yurt sayısı 190'dan 800'e, yatak kapasitesi ise 182 binden 850 bine tırmandı. AK Parti döneminden ülkede 76 üniversite vardı. Türkiye, 20 yılda 209 üniversiteye sahip oldu. 2002'den bu yana devlet kütüphanelerindeki kitap sayısı 28 milyondan 75 milyona çıktı. Bin 515 adet olan spor tesisi sayısı ise 4 bin 127'ye yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading