Yandex Metrica

MSB'den İsrail açıklaması: 'İsrail ile Filistin'e zarar verecek hiçbir faaliyetimiz yok

MSB'den İsrail açıklaması: 'İsrail ile Filistin'e zarar verecek hiçbir faaliyetimiz yok

Milli Savunma Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan iddialara cevap verdi ve bakanlığın İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayisi işbirliği dahil hiçbir faaliyetinin bulunmadığını bildirdi.

Gündem

27.03.2024, 14:16

Çeşitli basın  yayın organlarında Türkiye'den İsrail'e silah gönderildiği ve bu silahların Gazze'ye yönelik düzenlenen saldırılarda kullanıldığı iddia edilmişti. Bu idialara Milli Savunma Bakanlığından yalanlama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Gazze'de ayrım gözetmeksizin hastane, okul, ibadethane, mülteci kampı ve sivilleri hedef alan şiddet eylemlerinin devam ettiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: "Filistin'in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. Bu çerçevede, Milli Savunma Bakanlığının, İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayisi işbirliği dahil hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya gelen Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya gelen Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile görüşecek Haberi Görüntüle

TİCARET BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İddialarla ilgili Ticaret Bakanlığından da bir açıklama yapıldı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bazı internet sitelerinde TÜİK'in resmi verilerine göre Ocak 2024 itibarıyla Türkiye'den İsrail'e 'Barut, patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler, mühimmat, silah ve parçaları ihraç edilmeye devam edildiği ortaya çıktı' haberi üzerine yapılan incelemelerde ocak ayında, 36. fasıl, Barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamülleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler başlığı altında 'Jel yakıt ve çakmak gazı' 93. fasılda ise Silahlar ve mühimmat, bunların aksam parça ve aksesuarları başlığı altında 'yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleri (zıpkın vb)' ihraç edildiği anlaşılmıştır.

Böylece, Gümrük Tarife Cetvelinin fasıl başlıklarında yer alan ifadeler manipüle edilerek kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığı anlaşılmaktadır.

Söz konusu yurtdışı kaynaklı internet sitelerinin yapmış olduğu bu haberler manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading