Yandex Metrica
SON DAKİKA
MHP'den Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesine sert tepki: PKK'nın ayağına gitti

MHP'den Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesine sert tepki: PKK'nın ayağına gitti

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu HDP'yi ziyaret etti. Görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarında özgürlük ve özerkliklerden bahsetti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu ve CHP liderine sert tepki gösterdi. Semih Yalçın, ''Bugün siyasi tarihimizdeki pazarlıkların en çirkini, en kirlisi, en utanmazcası gerçekleşti. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; PKK'nın siyasi kanadının ayağına gitti, eşiğine yüz sürüp cephane ve militan desteği istedi.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:36

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TBMM'de PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi ziyaret etti. TBMM'de gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarında özgürlük ve özerkliklerden bahsetti.

Uzman isim uyardı! Tuzla fayına dikkat: Deprem üretme zamanı yaklaştı Haberi Görüntüle

''KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜM ADRESİ TBMM'DİR''

''Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir.'' diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

''TBMM'nin varlığı sorunları çözen bir Meclis olmasından kaynaklıdır. Biz milletin sağduyusuna güvenerek var olan sorunların tamamını çözmeye hazırız. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Ben özellikle basın mensuplarından istirhamım, toplumu ayrıştıran dilden kaçının. Medya bu sorumluluğun farkına varmalı. Gülmek varken bu kavga neden? Kavgayı bitireceğiz. Bu ülkede kavgayı bitireceğim, söz veriyorum. İnancı kimliği ne olursa olsun insan insandır. Meclis'te konuşma yapılınca bilinmeyen bir dil deniliyor. TRT'nin Kürtçe yayını var. Neden bilinmeyen yazıyorsunuz? Devlete çifte standart yakışmaz. Herkesin diline saygı göstereceksiniz. Bu emperyal güçlerin Türkiye'ye uyguladığı bir oyundur. Bu oyundan kurtaracağız Türkiye'yi. Yeni bir başlangıç yapacağız. Ahlaklı bir başlangıç. Kavgadan arınan bir başlangıç."

Son dakika! İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı! Haberi Görüntüle

MEB 2024 Öğretmen Atama Takvimi açıklandı! Kaç öğretmen alınacak? Hangi... Haberi Görüntüle

''PKK'NIN AYAĞINA GİTTİ''

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu ve CHP liderine sert tepki gösterdi. CHP liderinin PKK'nın siyasi kanadının ayağına gittiğini belirten Semih Yalçın, ''Bugün siyasi tarihimizdeki pazarlıkların en çirkini, en kirlisi, en utanmazcası gerçekleşti. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; PKK'nın siyasi kanadının ayağına gitti, eşiğine yüz sürüp cephane ve militan desteği istedi.'' dedi.

Ataşehir'de akaryakıt tankeri patladı! 2 kişi hayatını kaybetti: Yaralılar var Haberi Görüntüle

''HALİL İBRAHİM SOFRASI DEĞİL''

Semih Yalçın, paylaşımının devamında ''Kılıçdaroğlu tarafından PKK'nın mazbatalı temsilcilerine verilen demokratik özerklik sözleri tekrarlandı. Bununla da yetinilmedi, bölücübaşına özgürlük ve Kandil piyonlarına da bakanlık teklifinde bulunuldu. Milletimiz; iktidar uğruna ayı ile yatağa girmeyi, katiller ve hainler güruhuyla sofraya oturmayı, ülkenin güvenlik ve esenliğini terör örgütünün siyasi acentesine teslim etmeyi göze alan bir "sorumsuz" cumhurbaşkanı adayının girişimlerini ibretle takip ediyor. Kemal Bey'in kurduğu masa, Halil İbrahim sofrası filan değil; aç sırtlanlar, Ali Cengizler, Kırk Haramiler sofrası... Bu mezbele menülü sofraya tekmeyi, 14 Mayıs'ta milletimiz koyacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading