Yandex Metrica

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan son dakika açıklaması: Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan son dakika açıklaması: Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktığını ve her iki tarafın da kayıplar verdiğini duyurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan’la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanmalı" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:48

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurdu. Bakanlık, sivil nüfus ve altyapının hedef alındığı iddiasını yalanladı. Sınırda başlayan çatışmaların ardından Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Rusya lideri Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve AB Konseyi Başkanı Michel ile telefonda görüştü. Öte yandan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, çatışmalarda 49 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle eleştirildi Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle... Haberi Görüntüle

ÇAVUŞOĞLU: ERMENİSTAN TAHRİKLERİ BIRAKMALI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Çavuşoğlu resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Azerbaycan Dışişleri Bakanı kardeşim Jeyhun Bayramov’la Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırındaki Ermeni provokasyonlarını ele aldık. Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan’la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanmalı"

Kastamonu'da konuşan Bakan Çavuşoğlu, ''Her zaman can Azerbaycan’ın yanındayız. Can Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir" dedi.

CHP'de torpil furyasına tam gaz devam! Hak-hukuk-adalet söylemleri rafta kaldı: CHP’li vekilden ağabeyine makam koltuğu! CHP'de torpil furyasına tam gaz devam! Hak-hukuk-adalet söylemleri rafta kaldı:... Haberi Görüntüle

BAKAN AKAR AZERBAYCANLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycanlı mevkidaşı Hasanov ile telefonda görüştü. Bakan Akar, dün gece meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan askerlerine Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti. Bakan Akar; Ermenistan’ın saldırgan tutumu ve provokatif hareketlerine yönelik tepkisini ifade ederek, Türkiye'nin her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğunu, bundan sonra da haklı davalarında yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. 

Son dakika: Kaş açıklarında yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Kaş açıklarında yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları... Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN'DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ermenistan'ın provokasyonlarına yanıt olarak, karşı önlemler lokal niteliktedir ve atış noktaları olan meşru askeri hedeflere yöneliktir. Misilleme önlemleri küçük ölçeklidir. Azerbaycan sınırlarının güvenliğini sağlamayı ve Ermenistan'ın provokasyonlarına son vermeyi amaçlamaktadır." ifadeleri yer aldı.

Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray, metro, metrobüs ücretsiz mi? Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray,... Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN'IN AMACI BARIŞ ANLAŞMASININ İMZALANMASINI GECİKTİRMEK

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Uluslararası Askeri İşbirliği Dairesi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Mahmudov, Ermenistan ordusunun sınırda Azerbaycan mevzilerini düzenli olarak ateş altına almasının asıl amacının, barış anlaşması imzalanmasını, aynı zamanda işgalden kurtarılmış bölgelerde yürütülen geniş çaplı imar ve yeniden yapılandırma çalışmalarını geciktirmek olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı'ndan 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Haberi Görüntüle

NELER YAŞANDI?

Ermenistan ordusu akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunmuş, Ermeni birliklerce Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşenmişti. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar başlamıştı.

Yaşananların, 2. Karabağ Savaşı sonrasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında meydana gelen en büyük çatışma olduğu belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading