Yandex Metrica

Metin Gürcan'dan yeni casusluk skandalı! Afrin Operasyonu'nu satmış

Metin Gürcan'dan yeni casusluk skandalı! Afrin Operasyonu'nu satmış

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan casusluk suçundan tutuklanmıştı. Gürcan'ın yeni bir casusluk skandalı ortaya çıktı. Gürcan'ın 2018'de gerçekleştirilen Afrin Operasyonu'na ilişkin bilgileri yabancı devletlere sattığı bildirildi.

Gündem

23.01.2024, 18:36

Siyasi ve askeri casusluk suçundan 20 yıla kadar hapisle yargılanan Gürcan, 2016-2021 yılları arasında yabancı devletlere para karşılığı bilgi satmıştı. 

Gürcan'ın Ocak 2018'de başlatılan Afrin Operasyonuna ilişkin bilgileri de Aralık 2017 tarihinde para karşılığı sattığı tespit edildi. 

Hazırlanan bilgi notunda Gürcan'ın,  "Irak/Zaho'da Türk Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait bir irtibat bürosunun bulunduğu, TSK'nın Zoha'daki varlığının Habur sınır kapısının peşmerge güçlerinden alınarak Irak Ordusu'na devredilmesi kapsamında değil koordinasyon için olduğu" şeklinde bilgiler verdiği aktarıldı. 

Bursa planlı su kesinti listesi: 27 Nisan Cumartesi BUSKİ duyurdu! O ilçelerde su olmayacak Bursa planlı su kesinti listesi: 27 Nisan Cumartesi BUSKİ duyurdu!... Haberi Görüntüle

AFRİN OPERASYONU BİLGİLERİNİ SIZDIRMIŞ

Gürcan'ın ayrıca, "Türk kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Rusya'nın 400 askerini Afrin merkezinden ve Afrin'deki hava üssünden geri çektiği, haberin güvenirliğini halen teyit edemediği, bunun Türkiye'nin beklenen Afrin operasyonunun işareti olacağı, Afrin sınırındaki Türkiye tarafından oluşturulan sınır duvarının bazı bölümlerinin çıkarıldığı, bunun Ankara'nın Afrin operasyonunu başlatma girişimi olduğunu, Türkiye'nin Suriye'ye ağır topçu birliklerini henüz konuşlandırmadığı" gibi bilgileri de para karşılığı sattığı tespit edildi. 

Kovid sonrası önlenemez çöküş: Apple saltanatı sona erdi... İşte yeni kral Kovid sonrası önlenemez çöküş: Apple saltanatı sona erdi... İşte yeni... Haberi Görüntüle

TSK'DA GRUPLAŞMALAR VAR İDDİASI 

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girilimi sonrası TSK'da kutuplaşmalar olduğu iddiasını ortaya atan Gürcan'ın yabancı devlet yetkililerine, "Başarısız darbe girişimi akabinde TSK içerisinde muhafazakarlar, Adalet Savunucuları Derneği üyeleri, mukaddesatçılar, Adnan Tanrıverdi destekçileri, neo milliyetçiler, Atlantikçiler, Avrasyacılar ve Perinçekçiler arasında kamplaşma olduğu" şeklinde bilgi verdiği tespit edildi.

Ayrıca Ekim 2019'da, "Türk istihbaratının Süleymaniye kent merkezinde son derece aktif olduğu, yerel kaynaklarından derledikleri PKK/KCK liderlerinin konumlarına ilişkin bilgileri TSK'ya bildirdikleri, KYB'nin PKK/KCK'nın bölgedeki etkinliğini azaltmak için Türk istihbaratına HUMINT'e dayalı bilgi aktarımında bulunduğunu düşündüğü" gibi bilgileri de aktardığı bildirildi. 

ABD basınının gözü Erdoğan’ın Irak ziyaretinde: PKK'yı ortadan kaldırmak istiyorlar ABD basınının gözü Erdoğan’ın Irak ziyaretinde: PKK'yı ortadan kaldırmak istiyorlar Haberi Görüntüle

S-400 BİLGİLERİNİ DE SATMIŞ

Metin Gürcan'ın, S-400'lerin Ankara'da bir depoda tutulduğu bilgisin sattığı ve Batman Hava Üssü'nün Türkiye'nin Kuzey Irak'taki operasyonları için ana üs olarak kullandığı bilgisini de yabancı devlet kaynaklarına aktardığı bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading