Yandex Metrica

Merkez Bankası resmen açıkladı! 8 gün sonra görülecek dolar kuru belli oldu

Merkez Bankası resmen açıkladı! 8 gün sonra görülecek dolar kuru belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, şubat ayı 'beklenti anketi' sonuçlarını yayınladı. Günler sonra PPK toplantısında alacağı faiz kararı ile doların yönünü belirleyecek olan Merkez Bankası'nın açıklamalarına göre 8 gün sonra ve 2023 sonunda görülecek dolar kuru da belli oldu.

Gündem

17.02.2024, 14:39

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) her ay düzenli olarak yayınladığı 'beklenti anketi' sonuçları belli oldu. Ekonomide söz sahibi olan birçok aktörün fikirlerine danışılarak hazırlanan raporda, Merkez Bankası'nın şubat ayı sonunda ve 2023 yılının bitiminde beklediği dolar kuru da kamuoyuna açıklandı. 

TARTIŞMALARA NEDEN OLDU 

14 Mayıs'ta yapılması planlanan genel seçimlere kadar doları frenlemek için atılan adımlar sonuç vermedi.  Dolar/TL'de aylardır bir istikrar sağlanmış ve yatay hareket konusunda süreklilik gerçekleşmiş olsa da, enflasyon ve Türk lirasının değer kaybını önlemeside ekonomiye olumlu yansımadı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından paylaşılan son beklenti anketi ise tartışmaları beraberinde getirdi.

YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK 

Merkez'in piyasa kaynakları ve ekonomistleri kabul ettiği ankette katılımcılara ay sonu ve sene sonu dolar kuru tahminleri soruldu. Ankete katılanlar dolarda yaşanan yükselişin yıl sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. 

ŞUBAT 2023 SONU DOLAR KURU NE KADAR OLUR? 

Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? sorusuna yanıt veren yatırımcıların cevaplarından alınan ortalamaya göre Şubat 2023 sonunda dolar kuru 18,8597 seviyesine gelirken, dolar kuru 2023 yılını 23,1161 seviyesinde kapatacak. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading