Yandex Metrica

Meral Akşener'e o lafı yedirdiler: Almanlar masaya tıpış tıpış oturttu

Meral Akşener'e o lafı yedirdiler: Almanlar masaya tıpış tıpış oturttu

HDP'ye bakanlık polemiği sırasında "Onlarla aynı masada olmayız" diyen Meral Akşener, Brüksel'den gelen görüntülerle zor duruma düştü. Alman istihbaratına bağlı Friedrich Ebert Vakfı, İYİ Parti ile HDP'yi aynı masada buluşturdu.

Gündem

23.01.2024, 19:59

"HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Brüksel'deki toplantı görüntülerinin yayınlanmasıyla zor duruma düştü. Akşener'in sağ kolu Ahmet Kamil Erozan, Alman vakfı Friedrich Ebert'in Belçika'da düzenlediği toplantıda HDP'li Hişyar Özsoy'la aynı masada buluştu. 

Ne CHP'nin ne İYİ Parti'nin bilgi yayınladığı toplantıya ilişkin haberi, Altan Öymen'in ANKA Ajansı yayınladı; buluşmayı organize eden Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor da sosyal medya hesabından kamuoyunu bilgilendirdi. 

İspanyol sosyalist Sanchez-Amor'un başkanlığında düzenlenen toplantıda CHP'li Ünal Çeviköz, İYİ Parti'li Ahmet Kamil Erozan, HDP'li Hişyar Özsoy, DEVA Parti'li Abdurrahim Bilgiç ve Gelecek Parti'li Ümit Yardım yanyana sıraya dizildi. Alman vakfının Türkiye temsilcisi Henrik Meyer'le birlikte İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü Başkanı S. Selvin Korkmaz da buluşmada yer aldı.

Alınan bilgilere göre CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de Brüksel'deki toplantıdaydı. Ancak ne Böke ne de İYİ Parti'li Erozan böyle bir toplantıya katıldıklarına ilişkin sosyal medya hesaplarında bilgi paylaşmadı. Brüksel'deki buluşma, internet sitelerinde yayınlanınca CHP'li Ünal Çeviköz hem Sanchez-Amor'a hem de Alman vakfına teşekkür mesajı geçti. 

Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den kimsenin çağrılmadığı toplantılar sonrası CHP, İYİ Parti, HDP, Gelecek ve DEVA'dan oluşan 5'li muhalefet, geçtiğimiz ay AP'nin yayınladığı Türkiye Raporu'nu hazırlayan Sanchez-Amor'u ziyaretle yetinmeyerek önemli bir ismin daha yanına koştu.

Ekip, yeminli Türkiye düşmanı olarak tanınan Avrupa Parlamentosu eski başkanı Martin Schulz'u ziyaret etti. Alman istihbaratına yakın Friedrich Ebert Vakfı'nın başkanlığını yürüten Schulz, buluşmayı sosyal medya hesabından duyurdu. 

"Muhalefet partilerinin yetkilileriyle Türkiye dış politikasının geleceğini konuştuk. Avrupa-Türkiye ilişkilerini yeniden başlatma zamanı" diye yazan Schulz, buluşmaya ilişkin fotoğraflar da paylaştı. İYİ Parti'li Erozan'ın HDP'li Özsoy'la burada da aynı masada olduğu görüldü. 

Belçika'da verilen fotoğraflar, Almanların İYİ Parti ile HDP'yi aynı ittifakta buluşturduğunu net biçimde gözler önüne serdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading