Yandex Metrica

Medya Ombudsmanı Bildirici'nin tespiti: Muhalif kanalların haberleri birbirine benziyor

Medya Ombudsmanı Bildirici'nin tespiti: Muhalif kanalların haberleri birbirine benziyor

Faruk Bildirici, 3 gün izlediği muhalif kanallar ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. Bildirici, tespitlerinde birbirinin kopyası olan kanalların izleyicilerini nasıl körleştirdiğini anlattı.

Gündem

23.01.2024, 21:01

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, 3 gün boyunca izlediği muhalif kanallarının ortak noktasını kaleme aldı. 

FOX TV, Halk TV, KRT, Sözcü, Tele 1, TV 5, Flash Haber ve Artı TV'yi izleyen Bildirici, bu kanalların haber bültenlerinin iç politika odaklı olduğunu ve  dış haber servisinin neredeyse olmadığını yazdı.

Bildirici, ismini saydığı muhalif kanalların izleyicilerini dünyadan habersiz bıraktığını, iç politikaya hapsettiğini, vizyonunu daralttığını ve körleştirdiğini savundu.

1 Mayıs kutlamaları Taksim'de yapılacak mı? Bakan Yerlikaya'dan son dakika açıklaması 1 Mayıs kutlamaları Taksim'de yapılacak mı? Bakan Yerlikaya'dan son dakika... Haberi Görüntüle

''HABERDEN ÇOK KİŞİSEL GÖRÜŞ VE YORUMLARINA YER VERİYORLAR''

Bu 8 kanalın birbirlerinden öykülenerek, haber bültenlerinde sunucuların haberlerden çok kişisel görüş ve yorumlarına yer verdiğini belirten Faruk Bildirici, ''Sunucular, haber ile ilgili olsa da olmasa da izleyicilerin sosyal medya üzerinden gönderdikleri mesajları okuyup yorumluyor, bunlarla dakikalar geçiriyor. Haber bültenleri bir tür haber şovuna dönmüş durumda.'' ifadelerini kullandı.

Bildirici, muhalif televizyonların tümününün haber bültenlerinin iç politika odaklı olduğunu, politik gelişmelerden kalan zamanda ekonomik gelişmeler ve çarşı pazar söyleşilerininde de uzun uzun aktarıldığını sözlerine ekledi. 

İstifa etmeyenleri tehdit etti! CHP'li belediye başkanından işçi kıyımı: 300 kişiyi işten çıkardı! İstifa etmeyenleri tehdit etti! CHP'li belediye başkanından işçi kıyımı: 300... Haberi Görüntüle

''KÖRLEŞİYORUZ, VİZYONUMUZ DARALIYOR''

Sosyal gelişmeler, sanat ve bilimle ilgili etkinliklerin de çok az ekrana getirildiğini ifade eden Bildirici, sözlerine ''Komşu ülkelerde Türkiye’yi yakından ilgilendiren olaylar, hatta ülkemizdeki siyasi gelişmeler açısından önemli deneyimler içeren gelişmeler bile izlenmiyor, aktarılmıyor. Dış haberlerin aktarılmaması, izleyicinin de iç politikanın vıdı vıdılarına hapsedilmesi, dünyadan habersiz bırakılmaları sonucunu doğuruyor. İzleyicisiyle, gazetecisiyle körleşiyoruz, vizyonumuz daralıyor. Bu yoldan bir an önce dönmekte yarar var, lütfen…'' ifadeleriyle son verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading