Yandex Metrica

Marmaris'i yakan kundakçıyı 'Kadro' buldu! İşte Türkiye'nin tek yangın tespit köpeği

Marmaris'i yakan kundakçıyı 'Kadro' buldu! İşte Türkiye'nin tek yangın tespit köpeği

Muğla Marmaris'te, 4 gündür süren orman yangınını çıkardığı belirtilen Sacit Ayhan tutuklandı. Yangının başlangıç noktasını ise benzin kokusuna duyarlı ‘Kadro' adlı özel eğitimli köpeğin belirlediği ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 19:27

Muğla Marmaris'te, 4 gündür süren orman yangınını çıkardığı belirtilen Sacit Ayhan dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli ilk sorgusunda, ailevi sorunlar yaşadığını, babasının bölgedeki arazisini sattığını ve babası tarafından dışlandığını bu nedenle yangın çıkardığını itiraf etti. Tutuklanan zanlı Sacit Ayhan'ın babası Kadir Ayhan, "Keşke orman yanmasaydı, kendisini öldürseydi. Ölüsünü bulsam daha iyiydi. Çünkü orman gitti. Bizler buradan ekmek yiyen insanlarız. Burada herkesin ekmeği ile oynadı." dedi.

İstanbul inzivaya çekildi: Yollar bomboş  kaldı! İstanbul inzivaya çekildi: Yollar bomboş kaldı! Haberi Görüntüle

YANGININ BAŞLANGIÇ NOKTASINI BELİRLEDİ

Marmaris'te çıkan ve 3 bin hektarı aşkın alanda etkili olan orman yangının başlangıç noktasını, 'Kadro' isimli özel eğitimli köpek belirledi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli Golden Retriever cinsi Kadro, yangın ilk çıktığı Bördübet 7 Adalar mevkiinde gezdirildi. 

Amerikalı aynasız ve Yasemin Allen birlikte mi, sevgili mi?  Yasemin Allen kimdir? Amerikalı aynasız ve Yasemin Allen birlikte mi, sevgili mi? Yasemin... Haberi Görüntüle

KUNDAKÇIYI 'KADRO' BULDU

Hassas burnuyla tiner ve benzin kokusunu rahatlıkla alan Kadro, yangının çıkış noktasında tepki verdi. Aynı noktada iki benzin bidonu bulundu. Bidondaki parmak izinden kimliği tespit edilen Sacit Ayhan, Küfre Koyu'nda saklanırken yakalandı.

Oosterwolde sezonu kapattı mı? Oosterwolde GS maçında oynayacak mı? Oosterwolde sezonu kapattı mı? Oosterwolde GS maçında oynayacak mı? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN TEK YANGIN TESPİT KÖPEĞİ

Türkiye'nin tek yangın tespit köpeği olan 7 yaşındaki 'Kadro' kundaklama şüphesi olan bölgelerde hassas burnuyla tarama yapıyor. Mazot, benzin, tiner gibi yanıcı maddelerin kokusunu alarak yer tespiti yapıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading