Yandex Metrica

Küçük kızının yanında vurulan gazeteci Emre Erciş kimlerin hedefindeydi?

Küçük kızının yanında vurulan gazeteci Emre Erciş kimlerin hedefindeydi?

İstanbul'da silahlı saldırıya uğrayan gazeteci Emre Erciş, başta Sedat Peker olmak üzere ona perde gerisinden sufle veren FETÖ üyelerini ifşa etmişti.

Gündem

26.04.2024, 19:11

Gazeteci Emre Erciş, İstanbul'da küçük kızının yanında bacağından vuruldu. Kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan, Erciş'in bacağına iki kurşun sıktıktan sonra bölgeden hızla uzaklaşarak kayıplara karıştı. 

Erciş, bacağının kırılmasına yol açan kurşunlarla bir anda yere yığıldı. Saldırı sırasında babasının elini tutmakta olan kızı ise Erciş'i kanlar içinde görerek büyük travma yaşadı. 

Cesur bir gazeteciyi kurşunlarla susturma girişimi milyonlarca insanın tepkisini çekti. Ne var ki, gerçekte var olup olmadığı belirsiz bazı listeler üzerinden 'muhaliflere suikast' imâsı yaparak sosyal medyayı ayağa kaldırmış ABD-Avrupa destekli gazeteciler ise Erciş'e yönelik silahlı saldırı karşısında susmayı tercih etti. 

Merkezinde 'fondaş medya' üyelerinin bulunduğu bu suskun kalabalık, 'gazeteciye silahlı saldırı' konusunda bile ikiyüzlü tavır sergilemekten gocunmadı. 

>Emre Erciş'in kızının yanında vurulmasına sessiz kalanlar belli ki onun sosyal medyada onbinlerce kişi tarafından paylaşılan mesajlarından rahatsızdı. 

Çünkü Erciş, Türkiye'ye yönelik planlı bir oyunun figüranı olan kesimleri yazdıklarıyla tedirgin etmişti. ABD-Avrupa fonlu bu odaklar, organize suç örgütü lideri firari Sedat Peker'in Fetullahçı Terör Örgütü üyeleriyle aynı doğrultudaki mesajlarını sahipleniyordu. 

Youtube üzerinden yayınladığı vidyolarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin İçişleri Bakanı'na mafya ağzıyla ardı ardına tehdit savuran ve devletin kurumlarını organize bir şekilde uyuşturucu ticareti yapmakla suçlayan Peker, savunduğu delisaçması iddialarında sufleyi FETÖ'den aldığını çok geçmeden açık etmişti. 

17/25 Aralık'takine benzer bir kumpasın devamı olan süreç boyunca yurtdışındaki FETÖ üyeleri senaryoyu yazıyor, Peker ise ekran önünde bunları dillendiriyordu. 17/25 sürecinde Fuat Avni kod adlı FETÖ operasyon hesabının yöneticilerinden firari terörist Said Sefa, Sedat Peker'i yönlendirdiğini ortaya çıkaran Erciş'i Twitter'da defalarca kez tehdit etmişti. 

Türkiye'ye yönelik ikinci Rıza Sarraf vakası yapılmak istenen Sezgin Baran Korkmaz'ın bir 'nüfuz casusu' olduğunu, Sedat Peker'in de dikkatleri onun üzerine çekerek görevini tamamladığını ve sahneden çekildiğini yazan Emre Erciş, Korkmaz'ın ABD tarafından Sarraf olayına benzer şekilde 'sipariş itiraflarla' kullanılacağını yazmıştı. 

Merhum Anayasa Profesörü Burhan Kuzu'yu uyuşturucu baronu Naci Zindaşti ile irtibatlandırmaya çalışırken magazin dergisi sahibi Aliye Uzun'u gündeme getiren Sedat Peker, Emre Erciş'in son paylaşımlarına şüphesiz ki çok bozulmuştu. Çünkü Sedat Peker'in eşi Özge Peker, bizzat kocası tarafından suçlanan Aliye Uzun'un dergisinde bir dönem kapak figürüydü. 

Firari Sedat Peker ve FETÖ üyeleri dışında, Türkiye'de kökü derinlere uzanan Sabetay aileleri de Emre Erciş'in gündemindeydi. Bu ülke üzerinde hesabı olan kesimleri yazdıklarıyla tedirgin etmiş Emre Erciş, uğradığı silahlı saldırıya rağmen doğru bildiklerini savunmaya devam edecek. Bacağından ameliyat olan Erciş'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading