Yandex Metrica

Kritik 72 saat! Kızılay Başkanı deprem sonrası uyardı

Kritik 72 saat! Kızılay Başkanı deprem sonrası uyardı

Kahramanmaraş'ta ilk olarak sabah saatlerinde 7.7 ve son olarak öğle saatlerinde meydana gelen 7,5 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık deprem sonrası alınabilecek önlemler hakkında vatandaşlara çağrıda bulundu. 72 saatin arama-kurtarma faaliyetleri için kritik olduğunu belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Kahramanmaraş'ta ilk olarak sabah saatlerinde 7.7 ve son olarak öğle saatlerinde meydana gelen 7,5 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık deprem sonrası alınabilecek önlemler hakkında vatandaşlara çağrıda bulundu. Kınık, '10 bin kan bağışı daha alabilirz. Biraz kuyruk oluyor ama sabırlı olsunlar, buna ihtiyacımız var.' dedi. 72 saatin arama-kurtarma faailiyetleri için kritik olduğunu belirten Kınık, 'Bize ulaştırılmak istenen yardım neyse bilgilendirme yaparız. Burada 168 numaralı çağrı merkezimize ulaşılsın.' ifadelerini kullandı.

Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 13 Nisan Cumartesi? Gönül Dağı yeni bölüm ne zaman? Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

KRİTİK 72 SAAT

Kerem Kınık, konuşmasına şu şekilde devam etti: Lütfen 72 saat aramaya odaklanmış durumdayız. Arama kurtarma profesyonelleri bunlar sahaya intikal ediyorlar. Gaz, elektrik, su hatlarında sıkıntılar var. Şirketlerin teknisyenleri sahaya intikal ediyor. 72 saat geçtikten sonra yönlendirmelerle bağışları iletebilirz. Acil ihtiyaçları sahada çözebiliyoruz. Büyük üretici ve tüccarlar hazırlıklarını yapsınlar.

23 Nisan Şişli-Maçka Hadise konseri saat kaçta başlayacak? Maçka Hadise konseri nerede, ücretsiz mi? Hadise konseri neden başlamadı? 23 Nisan Şişli-Maçka Hadise konseri saat kaçta başlayacak? Maçka Hadise... Haberi Görüntüle

168 NUMARALI ÇAĞRI MERKEZİMİZE ULAŞILSIN

Bize ulaştırılmak istenen yardım neyse bilgilendirme yaparız. Burada 168 numaralı çağrı merkezimize ulaşılsın.

300 noktada kan bağışı kabul ediyoruz. Afetin yaşanmadığı illerde kan bağışına duyarlı olmamız gerkeiyor. Kanver.org'da en yakın kan verme lokasyonunu öğrenebilirler. 18-65 yaş arası sağlıklı bireyler kan verebilir.

Hem yardımlar, hem telefonlarla yakınlarına ulaşamayanlar Deprem bölgesine geliyorlar. Arama kurtarma ekipleri, ağır makinalar var geçemiyorlar. Deprem bölgesindeki insanların dışarı tahliye edilmesi gerekiyor. Deprem bölgesine akış var. İletişim normale dönecek. Yıkılmış olan her binada arama kurtarma yapılıyor. Vatandaş sabretsin. GSM hatlarını kullanmayalım. 72 saat arama kurtarma ekiplerine destek olalım.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading