Yandex Metrica

Komşu şimdi de kokoreçi çaldı! Bin yıllık kokoreç oldu 'Kokoretsi'

Komşu şimdi de kokoreçi çaldı! Bin yıllık kokoreç oldu 'Kokoretsi'

Caciki, baklavaki derken şimdi de kokoretsi çıktı. Yunanistan, Türkiye lezzetlerine göz dikmeye devam ediyor. Taste Atlas (Lezzet Atlası) en iyi sakatat yemekleri listesinde Yunanistan'ın Türkiye'den çaldığı kokoretsiye birincilik unvanı verdi.

Gündem

24.04.2024, 10:17

Dünyaca ünlü bir firma, Yunanistan ve Türkiye'nin de dahil olduğu listede yöresel yemekleri puanladı. Yunanistan listede birinci olurken, Yunan medyası ise kokoreçi geleneksel Yunan lezzeti olarak niteledi.

1 Mayıs'ta kaç kişi gözaltına alındı? Polise taş atanlar, saldıranlar tutuklandı mı? 1 Mayıs'ta kaç kişi gözaltına alındı? Polise taş atanlar, saldıranlar... Haberi Görüntüle

ÇAKMA KOKOREÇ 1. OLDU

TasteAtlas, dünyanın en iyi sakatat yemeklerini sıraladı. Listede dünyadan pek çok farklı lezzet yer alırken 1. sırada Yunan yemeği "kokoretsi"nin yer alması dikkat çekti. Türkiye'den "kokoreç" ise listede 4. sırada yer aldı. Türk lezzetlerinden kelle paça çorbası 11. sırada, işkembe çorbası ise 42. sırada yer aldı.

Son dakika: Ege Denizi'nde ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Ege Denizi'nde ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

ARALARINDA FARK VAR MI?

Kuzu veya keçi sakatatından yapılan bir Yunan yemeği olarak tanıtılan "kokoretsi"nin Arnavut asıllı olduğu belirtiliyor. Kokoreçte sadece bağırsak kullanılırken kokoretsi'de böbrek ve ciğer kullanıldığına dikkat çekiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading