Yandex Metrica

Kod adı: İhanet! Metin Gürcan Türkiye'nin sırlarını bu isimle satmış

Kod adı: İhanet! Metin Gürcan Türkiye'nin sırlarını bu isimle satmış

İspanya ve İtalya istihbarat servislerince Metin Gürcan'ın 2016'dan itibaren 'haber elemanı' olarak kullanıldığı iddianamede yer aldı. Öte yandan, Gürcan'a İspanya istihbaratı tarafından 'ihanet' kod adı verildiği belirlendi.

Gündem

23.01.2024, 18:37

Metin Gürcan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya casusluk amacıyla temin etme” suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

21 Nisan (Bugün) İstanbul'da hangi yollar kapalı? İstanbul'da yollar neden kapalı, saat kaçta açılacak? 21 Nisan (Bugün) İstanbul'da hangi yollar kapalı? İstanbul'da yollar neden... Haberi Görüntüle

İSPANYA İSTİHBARATI KOD ADI VERMİŞ

İddianamede, Metin Gürcan’ın Türkiye’nin Suriye politikası ve S-400’ler hakkında yabancı devlet görevlilerine bilgi sızdırdığı bilgisi yer aldı. İşte detaylar;

‘’İddianamede İspanya ve İtalya istihbarat servislerince Metin Gürcan’ın 2016’dan itibaren ‘haber elemanı’ olarak kullanıldığı, istihbaratçılarla görüşmelerinde zarf içerisinde para aldığı ve İspanya Servisi tarafından kendisine 'ihanet' kod adı verildiği kaydedildi.

Gürcan’ın Mayıs 2021’de yabancı istihbarat görevlisiyle yaptığı görüşmenin içeriklerine ilişkin ifadeler ihanetin boyutlarını gözler önüne serdi. Metin Gürcan’ın, milli savunmamızın gözbebeği İHA/SİHA’lar için de hazırladığı raporu yabancı istihbarat görevlisine vereceği, raporların özel içerikli olması nedeniyle normal raporlar için istediği 300-400 dolar tarifesinin üzerinde bin dolar ücret istediği iddia edildi.

Teknik bilgileri Baykar çalışanı bir arkadaşından edindiğini iddia eden Gürcan “S-400’lerin, Ankara’da bir depoda tutulduğu bilgisini de paylaşmış.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading