Yandex Metrica

'Kirli bomba'yı tersten okuyun: Rusya nükleer silah kullanacak!

'Kirli bomba'yı tersten okuyun: Rusya nükleer silah kullanacak!

Rus ordusunu her cephede gerileten Ukrayna sahada nükleer şok yaşayabilir. Buna ilişkin en ciddi işaret Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun sözleri oldu. Dış politika uzmanı gazeteci Ardan Zentürk, 'kirli bomba' tabirini kullanan Rus mesajının tersten okunması gerektiğini söylüyor: "Savaş kırmızı çizgiye çok yaklaştı. Kiev masaya oturmazsa bomba geliyor."

Gündem

23.01.2024, 19:59

Cephede ağır yenilgiler yaşayan ve günden güne hızla gerilemekte olan Rusya, Ukrayna topraklarına yönelik nükleer saldırıya hazırlanıyor. Son iki haftadır yoğun olarak sivil altyapı ve elektrik hatlarını tahrip ederek Kiev'i müzakere masasına zorlayan Kremlin, bu amacına ulaşamayınca nükleer seçeneği yeniden gündeme aldı. Bunun en bariz işareti, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun önceki gün ardı ardına yürüttüğü telefon diplomasisi oldu. 

Vladimir Putin ve Sergey Şoygu

ABD, Almanya ve Fransa'daki mevkidaşlarıyla birlikte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı da arayan Şoygu, Ukrayna'nın 'kirli bomba' kullanarak Rusya'yı suçlamaya hazırlandığını öne sürdü. Şoygu, 'kirli bomba' tabiriyle radyoaktif madde ve nükleer içeren patlayıcıları kastetti. Kremlin'e göre Kiev, düşük güçte nükleer bombalar kullanarak Rusya'yı kitle imha silahları kullanmakla suçlayacak.

Hasan Kılıç Efendi öldü mü? Hasan Efendi neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç Efendi öldü mü? Hasan Efendi neden öldü, kaç... Haberi Görüntüle

ZATEN BUNA HAZIRLANIYORLAR

Vladimir Zelenski

Şoygu'nun bu iddiasına Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski sert tepki gösterdi. "Bunun anlamı Rusların zaten bunları hazırladığıdır" diyen Zelenski, Moskova'nın nükleer bombalı saldırıya hazırlandığını şu sözlerle vurguladı: 

"Bu savaşta akla gelebilecek tüm pisliklerin kaynağının kim olduğunu biliyorlar. Zaporijya Nükleer Santrali'nde radyasyon tehdidiyle şantaj yapanlar kimdi? Kakhovka Hes Barajı'nı ve ünitelerini patlatarak şantaj yapan Rus ordusuydu. Fosforlu bomba, yasaklı mayınlar ve yasaklı silahlar kullanan Rusya'dır. Rusya eğer Ukrayna'nın (nükleer) hazırlıklar yaptığını söylüyorsa bunun anlamı Rusların zaten bunları hazırladığıdır. Artık dünyanın mümkün olduğunca sert tepki vermesi gerektiğine inanıyorum."

23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis konseri nerede, ne zaman bitecek? 23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis... Haberi Görüntüle

'KİRLİ BOMBA'YI TERSTEN OKUYUN

Ardan Zentürk

Ukrayna cephesindeki gelişmeleri Youtube kanalı üzerinden takipçilerine günlük olarak duyuran gazeteci Ardan Zentürk'e göre, Vladimir Putin nükleer planını somut olarak devreye soktu. Rusya'nın Ukrayna işgalinde hedeflerinin hiçbirine ulaşamadığına ve her geçen gün ağır kayıplar verdiğine dikkat çeken dış politika uzmanı Zentürk, 'savaşta yenilgiyi kabul etmeyen bir yapıdaki Putin'in geri çekilme sınırına dayandığını' anlattı. 

"(Şoygu'nun telefonlarıyla) Rusya şunu demiş esasında: Bakın ben çok zor duruma giriyorum; Herson'da, Donetsk'te, Luhansk'ta adamlar üzerime üzerime geliyor. Ben kusura bakmazsanız bir nükleer bomba patlatacağım. Bu mesaj odur. Tersten okunmalıdır. Savaş kırmızı çizgilere doğru yaklaşıyor. Rusya'nın Ukrayna'yı yenecek gücü yok. Ukrayna ordusu şu anda diğer ülkelerin sağladığı silahlarla çok güçlendi. Ruslar cephede tutunamıyor. Ukrayna eğer Rus işgalini kabul edip masaya oturmazsa bomba geliyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading