Yandex Metrica

Kirada yüzde 25 zammı aşan ev sahipleri yandı! Yargıtay'dan emsal karar

Kirada yüzde 25 zammı aşan ev sahipleri yandı! Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay, kanun çerçevesinde yapılacak yüzde 25 oranındaki zammın üzerine çıkan ev sahiplerini ilgilendiren emsal niteliğinde bir karar hükmetti. Kararla birlikte, kanuni artış talebi olan kira bedelinin fazlasını ödeyen kiracılar, geriye dönük olarak ev sahibinden bu farkı talep edebilecek.

Gündem

23.01.2024, 22:16

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Yargıtay kanun çerçevesinde yapılacak yüzde 25 oranındaki zammın üzerine çıkan ev sahiplerini ilgilendiren bir karara imza attı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan ve Heniyye görüşmesine ilişkin açıklama! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan ve Heniyye görüşmesine ilişkin açıklama! Haberi Görüntüle

"KİRACI, GERİYE DÖNÜK OLARAK TALEP EDEBİLECEK"

Hükümet bir süre önce "sosyal devlet" ilkesi kapsamında, tüm dünyada yaşanan ekonomik bunalımın yansımasından vatandaşı korumak adına kira artışlarına sınırlama getirmişti. TBMM'nin 8 Haziran 2022 tarihli genel kurulunda kabul edilen geçici kanunla, kira sözleşmelerinde kira bedelinin artışına ilişkin anlaşmalara yüzde 25 oranında bir üst sınır getirilmişti. 

DEM Parti'den yeni provokasyon: İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oldular! DEM Parti'den yeni provokasyon: İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oldular! Haberi Görüntüle

EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR

CNN Türk'te yer alan habere göre Yargıtay, bu kanunun ihlaline konu bir davada emsal nitelğinde bir karara imza attı. Alınan kararla ödediği kiraya yüzde 25'in üstünde zam uygulanan bir kiracıya, ev sahibinden geriye döük olarak fazla ödeiği miktarı talep etme hakkı tanındı. Bir baştka deyişle bundan böyle, kiracı, yüzde 25'lik kanuni artış talebi olan kira bedelinin fazlasını ödediği takdirde, geriye dönük olarak ev sahibinden bu farkı talep edebilecek.


Loading