Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'nun Mason danışmanı: Örgüt emriyle hem CHP'ye hem locaya sızdı

Kılıçdaroğlu'nun Mason danışmanı: Örgüt emriyle hem CHP'ye hem locaya sızdı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Fatih Gürsul, FETÖ'nün hem CHP'ye hem de Mason locasına soktuğu örgüt üyelerinden biriydi. Gürsul yalnızca 'Mason imamı' Bülent Bişer'e hesap veriyordu.

Gündem

08.04.2024, 08:57

1967 yılında Mason locasına kayıt olan ve sonraki yıllarda üstatlık seviyesine kadar yükseldiği belirtilen baş terörist Fetullah Gülen, kurduğu ihanet örgütünü Mason localarıyla ilişkide tuttu. Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri bir yandan ana muhalefet partisi liderinin en yakınına kadar sızıp ona 'akıl verirken' aynı zamanda localarda cirit atıyordu. 

Fetullah Gülen'in Mason localarına ilk kayıt belgesi 1967 tarihli... Gülen 1975'te ise tekris yeminini okuyarak resmen Mason oldu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanıp 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ üyesi başdanışmanı Fatih Gürsul hem örgütün CHP'deki mahrem üyelerinden biriydi hem de Mason locasına kayıt edilmiş özel görevli bir akademisyendi. 

Yeni Şafak'tan Abdullah Sarıca'nın aktardığı iddianamenin detaylarına göre Mason yapılanması içinde bulunmak, FETÖ için TSK yapılanması kadar önemliydi. Bunun için gizliliğe büyük önem verildi ve yapılanmanın varlığı yalnızca bu yapı içinde yer alanlar tarafından biliniyordu. 

AK Parti'den DEM Partililerin Atatürk ve Erdoğan'a yönelik hakaretine tepki: Kabul edilemez! AK Parti'den DEM Partililerin Atatürk ve Erdoğan'a yönelik hakaretine tepki:... Haberi Görüntüle

LOCALAR İÇİN MÜLAKAT YAPMIŞLAR

Örgüt, Mason localarına sızdıracak elemanların seçimi için arayış içine girdi. Bu kapsamda, mahrem yapılanmadan sorumlu örgüt mensupları, ABD ve AB ülkelerine seyahatler gerçekleştirerek localara yönlendirilebilecek şart ve vasıftaki adaylarla mülakatlar gerçekleştirdi. 

FETÖ’nün bu konudaki ilk şartı örgüte tam bağlılıktı. Adayın örgütle olan bağını ortaya çıkarmayacak hususlar da kriterler arasındaydı. Seçilecek adayın örgüt kurumlarında okumamış ve çalışmamış olmasına dikkat edildi. 

23 Nisan kargolar ve PTT açık mı? 2024 23 Nisan salı günü kargolar açık mı? MNG, Yurtiçi, Surat, Aras, PTT! 23 Nisan kargolar ve PTT açık mı? 2024 23 Nisan... Haberi Görüntüle

AKTİF GÖREVDE OLANLAR VAR

Halihazırda bazı örgüt mensuplarının bu kapsamda Rotary Kulübü’ne üye olduğu, akabinde siyasi parti kurma çalışmalarında ve farklı siyasi oluşumlarda görev aldıkları bilgisine ulaşıldı. 

Fatih Gürsul, FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi yapılanması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanana kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanıydı. 

2019 yılı itibarıyla devlet kurumlarında halen aktif görevde olan ve Mason yapılanması içerisinde yer alan örgüt mensuplarının bulunduğu belirlendi. Mason mahrem yapılanmasının şu anda firari FETÖ imamı Bülent Bişer’in yönetiminde aktif faaliyet yürütmekle birlikte operasyonel güce henüz erişemediği belirtildi.

Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Haberi Görüntüle

FATİH GÜRSUL'UN HESAP VERDİĞİ İSİM 

Bülent Bişer ve Fatih Gürsul

Bülent Bişer başkanlığında 2015’te yapılan Mason mahrem yapı toplantısında, Mason localarına sızdırılan örgüt mensuplarının deşifre olmaması için alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı tespit edildi. 

Mason locasına üye olan örgüt mensuplarına ‘duvarcı’, Rotary Kulübü’ne üye olan kişilere de ‘peyzajcı’ denilmesine karar verildiği öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Fatih Gürsul da FETÖ’cü masonlar arasındaydı ancak sadece 'Mason imamı' Bülent Bişer ile görüşürdü.

Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş 272 saate ulaştı Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş... Haberi Görüntüle

FETÖ'NÜN LOCALARDAKİ 5 HEDEFİ 

Mason mahrem yapılanmasının amaçları şu şekilde sıralandı:

  • İlk hedef her locaya birer ikişer öğrenci yetiştirmek.
  • Asıl hedef ise Mason locası başkanlarından başlamak üzere Mason hiyerarşisinin içerisinde olmak.
  • Yerleştirilen elemanlar vasıtasıyla FETÖ zihniyetiyle Mason localarını yönlendirmek.
  • Özellikle devlet kademelerinde olmak üzere örgüt harici locaya devam eden kişilerin tespit edilip kontrol altına alabilmek.
  • Mason localarının ticari zincirine girebilmek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading