Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara seslendiği videoya tepkiler çığ gibi büyüyor! Akbaşoğlu: "Tıpkı PKK'nın ve FETÖ'nün ağzıyla konuşuyor"

Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara seslendiği videoya tepkiler çığ gibi büyüyor! Akbaşoğlu: "Tıpkı PKK'nın ve FETÖ'nün ağzıyla konuşuyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoyla devlet memurlarını hedef alması büyük tepki topladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Hesabı yol arkadaşların PKK’nın siyasi taşeronuna mı yoksa FETÖ'ye mi sordurursun.” dedi. Aynı zamanda, AK Partili isimlerden Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş, Muhammed Emin Akbaşoğlu’da tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

Gündem

23.01.2024, 18:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devlet memurlarını ve bürokratlarını, “Bu size son çağrıdır. ‘Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, Pazartesi itibariyle durun.” diye açıkça tehdit etmesinden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı (Twitter) üzerinden söz konusu açıklamalara ilişkin paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nu beceriksiz ve niteliksiz olarak nitelendiren Soylu, “Sarhoş narasıyla kapatmaya çalışan Kılıçdaroğlu, "Heyyt!" demiş. Çok korktuk(!)” dedi.

CHP Başkanının “Hesap soracağız” çıkışına da tepki gösteren Soylu, “Hesabı yol arkadaşların PKK’nın siyasi taşeronuna mı yoksa FETÖ'ye mi sordurursun. Milletimiz senin "NE" olduğunu, çok iyi biliyor Kılıçdaroğlu...” dedi.

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Fırat Kalkanı bölgesinde operasyon: 4 terörist öldürüldü! Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Fırat Kalkanı bölgesinde... Haberi Görüntüle

“KENDİSİNİ DEVLETİN SAHİBİ ZANNEDEN BU ZİHNİYETİ TANIYORUZ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun devlet görevlilerine emir vermeye kalkmasının hukuksuzluk olduğunu belirterek, “Açıkça memurları tehdit ediyor. Herhangi bir hukuki delile dayanmaksızın meşru hükümetin kanun dışı emirler verdiğini iddia etmek, bürokrasiyi seçilmiş hükümete karşı çıkmaya çağırmak vesayet siyasetidir. Bunun ülkemizdeki adı 'Yassıada' zihniyetidir. Kendisini devletin sahibi zanneden bu zihniyeti tanıyoruz.” dedi.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Çok sayıda terörist yok edildi Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

“28 ŞUBAT'LARIN, 15 TEMMUZ'LARIN YER ETTİĞİ SİYASET ZİHNİYETİNDEN ANCAK TARİH VEREREK İNSANLARI TEHDİT ETMEK ÇIKAR”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun memurları üst perdeden tehdit ettiğini vurgulayarak, "Hem de bir de tarih vererek, bundan sonra diyor sakın ha bu tek adamın söylediği şeylere uymayın. Eğer diyor 18 Ekim'den sonra, onun söylediklerini uygularsanız hesabını verirsiniz, sizden de bunun hesabını sorarız diyor. Burada iki tane soru var, sayın Kılıçdaroğlu, 18 Ekim nedir? Bana şu 18 Ekim'i bir anlat, acaba zihninizin arkasında, dilinizin altındaki baklada, acaba 15 Temmuz gibi, 28 Şubat gibi bir tarih mi var? Onun için de 18 Ekim diye koyuyorsunuz, niye 18 Ekim? Niye insanları parmağınızı sallayarak tehdit ediyorsunuz? Bu tarihte bildiğiniz bir şey mi var? Bir şey olma ihtimali sizlere sufle mi edildi? Öyle mi? Niye mesela 20 Ekim demiyorsun da 18 Ekim diyorsun? Değerli kardeşlerim birincisi budur, zihinlerinin arkasında 28 Şubat'ların, 15 Temmuz'ların yer etmiş olduğu bir siyaset zihniyetinden ancak tarih vererek insanları tehdit etmek çıkar. İkincisi kusura bakma sen kimsin de bu milletin şerefli memurlarını tehdit ediyorsun? Bu memurlardan hesap sormaktan bahsediyorsun."

SON DAKİKA: İzmir beşik gibi sallandı! Seferihisar'da korkutan deprem SON DAKİKA: İzmir beşik gibi sallandı! Seferihisar'da korkutan deprem Haberi Görüntüle

“TIPKI PKK VE FETÖ'NÜN AĞZIYLA KONUŞUYOR”

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren bir diğer isimde AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu oldu.

Akbaşoğlu, “Paralel bir devlet yapılanması ağzıyla konuşuyor. Tıpkı PKK'nın ve FETÖ'nün ağzıyla konuşuyor. Biden'ın kendisine vermiş olduğu görevi ifa etmek için konuşuyor. 15 Temmuz'da bu millet, sizin 'dostlarınıza' geçit vermedi, yine vermeyecek.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading