Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'ndan skandal seçim vaadi! Eşcinsellere evlilik yolunu mu açıyor

Kılıçdaroğlu'ndan skandal seçim vaadi! Eşcinsellere evlilik yolunu mu açıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan skandal bir seçim vaadi geldi. Maksadını alanen söylemekten imtina ederek ‘LGBT’ demeden mesajını veren Kılıçdaroğlu, 'cinsel yönelim'in yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacağını açıkladı.

Gündem

02.02.2024, 15:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerine skandal bir 'icraat' daha ekledi.

Suphiye Orancı kimdir? Suphiye Orancı hangi filmde oynadı? Suphiye Orancı kimdir? Suphiye Orancı hangi filmde oynadı? "Sarhoş" filmi... Haberi Görüntüle

ÜSTÜ ÖRTÜLÜ ŞEKİLDE LGBT'YE ONAY VERDİ

Yeni Şafak gazetesinin aktardığı habere göre, “Telafi edeceğiz. Kaybettiğini yerine koyma vakti” sloganı ile seçim vaatlerini billboard’lara taşıyan Kılıçdaroğlu, LGBT demeden “cinsel yönelim”in yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacağı ifadesine yer verdi. Kılıçdaroğlu, “Etnik köken, inanç, engellilik, cinsel yönelim yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacak” dedi.

Okullarda ikinci dönem ne zaman bitecek? Okullar ne zaman kapanacak? Okullarda ikinci dönem ne zaman bitecek? Okullar ne zaman kapanacak? Haberi Görüntüle

EŞCİNSEL EVLİLİKLERE YÖNELİK BİR ADIM MI?

Kılıçdaroğlu’nun bu söylemi tartışma ve tepkileri de beraberinde getirdi. Kılıçdaroğlu’nun bu vaadiyle neyi kast ettiği merak konusu oldu. Kılıçdaroğlu’nun “Cinsel yönelim yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacak” söylemi “Cinsel yönelimle ilgili ne gibi dezavantajların olduğu, nasıl bir yasa çıkarılacağı, eşcinsel evliliklere yönelik bir adım mı atılacağı” sorularını akıllara getirdi.

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel atama branş dağılımı | Kaç hemşire alınacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel atama branş dağılımı | Kaç... Haberi Görüntüle

TÜM KANUNLARA LGBT AYARI GETİRİLECEK

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz aylarda 'helalleşme' adı altında yayınladığı videosunda da LGBT'ye yönelik alacakları kararların sinyalini vermişti.  

'Sorulamayacak Sorular Kanunu' adı altında bir yasa çıkaracaklarını, böylece devlet ve özel sektörde işe alımlar sırasında işverenin personel adaylarına bazı soruları soramayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, bu soruların ne olduğuna değinmeden konuyu sadece 'kadınların evlilik ve doğum planları' demekle geçiştirdi. 

Yasaların ve diğer tüm düzenlemelerin gay, lezbiyen, biseksüelleri içine alan LGBT hakları çerçevesinde yeniden düzenleneceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, buna karşı çıkacak kesimleri de şimdiden 'trollükle' yaftalayacağını söyledi.  

Kocaeli ve İzmit belediye işçileri neden kavga etti? Kocaeli ve İzmit belediye işçileri niçin birbirlerine girdi? Kocaeli ve İzmit belediye işçileri neden kavga etti? Kocaeli ve... Haberi Görüntüle

İLK REZALETLERİ DEĞİL

Kılıçdaroğlu’nun “cinsel yönelim” vaadi öncesinde de CHP’li belediyeler LGBT konusunda tepkileri çekmişti. 2019 yılında CHP’li belediyeler, eşcinsellerin “Onur Haftası” adı altında düzenledikleri etkinlikleri kutlama yarışına girmişti. Aralarında İstanbul, Mersin, İzmir, Eskişehir Büyükşehir Belediyelerinin bulunduğu 33 belediyenin resmi sosyal medya hesaplarında destek mesajları yayınlanmıştı.

Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Haberi Görüntüle

CHP'Lİ İSİMLERİN HEPSİ DESTEK VERİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, LGBT’ye destek vererek sosyal medya hesabından destek mesajı atmıştı. Tanrıkulu, 2020 yılı “Onur Haftası” ile ilgili şahsi sosyal medya hesabından paylaşımlar yapmıştı. Yine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da 2021 yılında LGBT onur haftasına destek amaçlı sosyal medyadan paylaşımda bulunmuştu.

23 Nisan'da özel anaokulu ve kreşler kapalı mı? Yarın Çocuk Bayramı'nda özel okullar açık mı? 23 Nisan'da özel anaokulu ve kreşler kapalı mı? Yarın Çocuk... Haberi Görüntüle

KEMALETTİN YILMAZTEKİN'DEN TEPKİ

Cinsel yönelim vaadine tepki gösteren AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Türk aile yapısının muhafaza edilmesinin Anayasa’nın görevlerinden olduğunu bildirdi. “Sapkınlığa yönelik eylemleri meşrutiyet adında parlatmak toplumunun kesinlikle kabul edemeyeceği bir şeydir” diyen Yılmaztekin, “Toplumla ilgili hedeflenen amaç iyi niyetli değildir. Kendi çocuğu için kabul etmeyeceği bir sapıklığı bu topluma uygun gören bir siyasi hareket lideri olamaz” açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading