Yandex Metrica

Kandil'in elçisi HDP'den 10 büyükelçi hakkında yorum geldi!

Kandil'in elçisi HDP'den 10 büyükelçi hakkında yorum geldi!

Kavala çağrısı yapan 10 büyükelçi için verilen İstenmeyen adam talimatına CHP ve İP'nin ardından Kandil'in elçileri HDP'den de tepki geldi. 

Gündem

23.01.2024, 18:11

Osman Kavala’ya ilişkin 10 büyükelçiden gelen açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert çıkışı, başta Türkiye'de olmak üzere tüm dünya kamuoyunun gündemine oturdu.

10 büyükelçinin Türkiye'yi suçlayarak yaptığı "Osman Kavala serbest bırakılısın" çağrısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanı'na, bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz dedim." açıklamalarında bulunmuştu.

Kod adı damla!  FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:... Haberi Görüntüle

KANDİL'DEN ORTAK TALİMAT MI ALDILAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tepkisi sonrası CHP, DEVA ve Saadet Partisi'nden sonra Kandil'in siyasi ayağı HDP'den de tepki geldi.

Her fırsatta terör örgütü PKK'nın sözcülüğünü yapan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, yazılı açıklama yaparak şunları söyledi;

"Dış politikada yeni bir tutarsızlık halkası olan ve ülkelerin savaş halinde bile nadiren başvurdukları bir yöntemle ‘istenmeyen adam’ ilan etme girişimi halklarımızın çıkarlarına aykırıdır.

10 büyükelçi içinde yer alan ABD, Kanada ve Yeni Zelanda dışındakilerle Türkiye, Avrupa Konseyi üyeliğini paylaşmaktadır ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne birlikte taraftır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading