Yandex Metrica

Japonya'dan alınan kredinin Taliban'a gönderildiğini iddia ettiler: İletişim Başkanlığı'ndan yalanlara cevap geldi

Japonya'dan alınan kredinin Taliban'a gönderildiğini iddia ettiler: İletişim Başkanlığı'ndan yalanlara cevap geldi

Depremle ilgili yüzlerce yalanın ardından Şanlıurfa'daki sel felaketinde de provokatörler manipülasyona devam ediyor. Şanlıurfa Belediyesi'nin dere ıslahı için Japonya’dan aldığı krediyi Taliban’a gönderdiği iddia edildi. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise asılsız iddiaları yalanladı.

Gündem

23.01.2024, 20:35

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde de provokatörler ortaya çıktı. Provokatörler Şanlıurfa Belediyesi'nin dere ıslahı için Japonya'dan aldığı krediyi Taliban'a gönderdiğini iddia ederken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden cevap geldi. 

İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır? İnternet olmadan WhatsApp kullanılır mı? İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır? İnternet olmadan WhatsApp kullanılır mı? Haberi Görüntüle

'KREDİNİN TALİBAN'A GÖNDERİLDİĞİ İDDİASI TAMAMEN ASILSIZDIR'

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Şanlıurfa Belediyesi dere ıslahı için Japonya’dan aldığı krediyi Taliban’a göndermiş." iddiası doğru değildir.

Öncelikle, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile Şanlıurfa Belediyesi arasında dere ıslahı için değil, toplu taşıma araçlarının yenilenmesi için kredi anlaşması yapılmıştır.

Anlaşma kapsamında, 7 yıl geri ödemesiz 25 yıllık 0.95 faizle 3 milyar 500 bin Japon Yeni kredi alınmış, bu kredi tutarıyla 145 adet muhtelif kapasitede otobüs alımı yapılarak hizmete sunulmuştur. Ayrıca 16 adet muhtelif kapasitede üst yapılı itfaiye aracı alımı için ihale gerçekleştirilmiştir.

Japonya'dan gelen kredinin Taliban'a gönderildiği iddiası da tamamen asılsızdır. Kredi kullanımından bağımsız olarak, Belediye Meclisi Afganistan'daki sivillere insani yardım yapılması için yetki vermiş, ancak bu yetki uygulanmamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading