Yandex Metrica

İşte PKK'lıların panik anları! Sincar, Karacak, Mahmur, Tel Rıfat... Her yer vuruldu!

Türk Hava Kuvvetleri'nin dün gece gerçekleştirdiği operasyon PKK'nın unutamayacağı darbelerden biri olarak kayıtlara geçti. Sınır hattı ve Irak derinliklerindeki Mahmur'da bombalar teröristlerin kaldığı binaları enkaza çevirdi.

Gündem

23.01.2024, 18:45

ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik dün geceki operasyonun yankıları sürüyor. Türkiye'nin Suriye ve Irak sınır hattı boyunca icra edilen operasyonda pek çok terör hedefi başarıyla imha edildi. Onlarca savaş uçağının gece aynı anda havalanarak belirlenen hedefleri imha ettiği operasyon sabah saatlerine dek sürdü. 

F-16 savaş uçaklarının bombardıman sırasında Irak derinliklerinde, Türkiye sınırının yaklaşık 160 kilometre güneyindeki Mahmur Kampı'na yoğunlaşması dikkat çekti. 'Mülteci Kampı' kılıfını kullanarak Birleşmiş Milletler korumasında yıllardır burada örgütlenen terör örgütüne büyük darbe indirildi. Kamp çevresinde PKK'nın kullandığı çok sayıda bina yıkıldı.

Bölgeden yansıyan görüntüler ve ses kayıtları terör örgütüne yakın kaynakların yaşadığı paniği gözler önüne serdi. Kayıtlarda pek çok binanın enkaz halinde olduğu ve terör örgütü üyelerinin öldürüldüğünü bildiriliyor. 

Mahmur'la birlikte Türk savaş uçaklarının hedeflerinden biri de ABD'nin PKK/YPG'ye yardım için üslendiği bölgelerden biri olan Suriye-Irak sınırındaki Karacak/Karaçok'tu. İlk olarak 2017 Nisan'ında büyük bir darbe indirilen bölge daha sonra yılda en az bir kez olmak üzere düzenli olarak vuruluyor. Karacak'ta terör örgütünün ABD desteğiyle kurduğu tesislerin yerlebir edildiği belirtiliyor. 

Uçakların Karacak'la birlikte o bölgenin yakınlarındaki diğer hedefi ise son aylarda terör örgütü üyelerinin MİT operasyonlarıyla kımıldayamaz hale geldiği Sincar oldu. PKK'nın bir dönem 'ikinci Kandil' yapmak istediği Sincar'da örgüte ilişkin önceden belirlenmiş hedefler başarıyla vuruldu. 

Dün gece Mahmur, Karacak ve Sincar dışında savaş uçakları ile SİHA'ların operasyon yaptığı başka yerler de vardı. Barış Pınarı Harekât bölgesinin çevresindeki çeşitli noktalar, Fırat Kalkanı bölgesinin güneyi ve Afrin ile Halep arasında kalan Tel Rıfat bunlardan birkaçıydı. Tel Rıfat'taki terör yuvaları SİHA'ların dışında yoğun top ve obüs atışlarının da hedefi oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading