Yandex Metrica

İstanbul'daki sis uluslararası gemi trafiğini aksattı! Milyonlarca dolarlık zarar var

İstanbul'daki sis uluslararası gemi trafiğini aksattı! Milyonlarca dolarlık zarar var

İstanbul ve Çanakkale Boğazlarından 2-3 gündür etkisi gösterin sis nedeniyle boğazlarda geçmek isteyen yüzlerce yük gemisi uzun süre beklemek zorunda kaldı. Boğaz girişlerinde gemi yığılmaları oluşurken gecikmenin zararının milyonlarca dolar olduğu tahmin ediliyor.

Gündem

23.01.2024, 18:15

Son günlerde Marmara Bölgesini etkisi altına alan sis deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. İstanbul Boğazı'nda etkisini arttıran sisten dolayı boğazın transit gemi trafiğine yaklaşık 11 saat kapatılması nedeniyle zaman zaman ticari gemilerin ulaşımında aksamalar yaşandı.

Camide örümcek adam paniği! Bayram namazına kostümle katılan kişi cemaatin gazabına uğradı! O anlar sosyal medya da çok konuşuldu! Camide örümcek adam paniği! Bayram namazına kostümle katılan kişi cemaatin... Haberi Görüntüle

12 SAATLİK MALİYETİ 12 BİN DOLAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaşım Sistemleri müdürü Prof. Dr Mustafa Ilıcalı "Normal şartlarda gemiler 14 saat bekleme süreleri var. Bir geminin günlük 120 bin dolar maliyeti var. Geminin boyutuna ve taşıdığı yüküne göre verecek olursa en küçük bir geminin 12 saatlik maliyeti 12 bin dolar." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading