Yandex Metrica

İmralı'dan Demirtaş'a cevap geldi: Çözümün yegane adresi HDP değildir

İmralı'dan Demirtaş'a cevap geldi: Çözümün yegane adresi HDP değildir

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı HDP-İmralı polemiğine katılan Selahattin Demirtaş, PKK elebaşı Öcalan'a kazan kaldırdı. Buna İmralı'dan jet cevap geldi.

Gündem

23.01.2024, 18:00

2023 hedeflerine ulaşmak için HDP tabanına göz kırpan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PKK terör örgütü meselesini 'Kürt sorunu' olarak tanımlayıp çözüm için HDP'yi adres gösterince büyük tartışmanın fitilini ateşledi. 

Kılıçdaroğlu'na verdiği cevapta sorunun çözümü için karar merciinin parti değil İmralı olduğunu belirten HDP'li Sezai Temelli, sosyal medyada yayınladığı mesajının ardından bir dizi tepkiyle karşılaştı. 

CHP liderini zor durumda bırakan Temelli'ye en net cevabı HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş verdi. Edirne Cezaevi'nden açıklama yapan Demirtaş, sorunun çözülmesinin yegane adresi olarak TBMM'yi gösterdi ve hapse girene dek "Heykelini dikeceğiz" diye bahsettiği İmralı canisi Abdullah Öcalan'ı bir anda 'aktörlükten' çıkardı. 

"Sırtımızı PYD, YPG, YPJ'ye dayıyoruz" diyen Figen Yüksekdağ ile birlikte HDP'yi yönettiği yıllarda Kandil'in parti üzerindeki etkisini gizlemeyen ve HDP'nin PKK kararları doğrultusunda hareket ettiğine ilişkin çok sayıda açıklaması bulunan Demirtaş, son verdiği mesajla birlikte 'Serok Apo'suna Edirne Cezaevi'nden başkaldırdı. 

Atış poligonunda doktor neden intihar etti? Doktor Bitcoin yüzünden mi intihar etti? Atış poligonunda doktor neden intihar etti? Doktor Bitcoin yüzünden mi... Haberi Görüntüle

ACABA BUNA DEMİRTAŞ NE DİYECEK?

Demirtaş'ın PKK elebaşını dışlama girişimine ise İmralı'dan cevap geldi. Terör örgütü medyasında bir açıklama yayınlayan Öcalan'ı avukatları, "Abdullah Öcalan olmadan çözüm de olmaz" dedi. İmralı'nın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada hem Kılıçdaroğlu hem de Demirtaş'a şu cevap verildi: 

"Muhatap Öcalan'dır. Öcalan’sız, Öcalan’ı ya da Kürt sorununun çözümünü konuşmak gerçek ve kalıcı bir çözümün yolu ve yöntemi değildir. Çözümsüzlüğün kaynağı tecrittir. Tecridin son bulması ve Öcalan'ın tüm temel haklarını kullanma olanağının güvenceye alınarak sözünü kurmasının sağlanması gerekmektedir."

İmralı, Demirtaş, Temelli ve Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmaların şimdi ne yöne evrileceği merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading