Yandex Metrica

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında adaylık savaşının ayak sesleri! Bu olay çok ses getirir

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında adaylık savaşının ayak sesleri! Bu olay çok ses getirir

CHP'de adaylık kavgası iyiden iyiye büyüyor. İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun çağrılarına kulak asmayarak tam aksini yapıyor. Son olarak gazeteler üzerinden attığı adım, iki isim arasındaki bilek güreşinin gün yüzüne çıkması olarak yorumlandı.

Gündem

23.01.2024, 22:04

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkmıştı. Gerekçe olarak ta İBB koltuğunun kendi elleriyle AK Partili bir isme teslim edilmesi anlamına geldiği düşüncesi. Yeni bir strateji belirleyen İmamoğlu, son hamlesiyle ilk kez CHP liderine adeta açıktan savaş ilan etti. Kılıçdaroğlu'nun destek açıklaması yaptığı ve meclisin oybirliği ile kabul ettiği kararın iptali için Meclis'e teklif sundu. Bu, siyasi kulislerde iki isim arasındaki bilek güreşinin gün yüzüne çıkması olarak yorumlandı.

Son dakika: Bursa’da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü: 2 kişi yaralandı Son dakika: Bursa’da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü: 2 kişi... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU ARASINDAKİ ÇATIŞMA DERİNLEŞİYOR

Milat gazetesinin aktardığı habere göre, CHP’de, 2023 öncesi cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki çatışma derinleşiyor. Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanları görevlerini yapsınlar” diyerek İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in desteklediği İmamoğlu’nun önünü kapattı. Her fırsatta Kılıçdaroğlu’na bayrak açan İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu’nun, ‘adaylığını’ engellemesine bir kez daha rest çekti.

Bakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Konakovic ile görüştü: Bölgesel gelişmeler ele alındı Bakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Konakovic ile görüştü: Bölgesel gelişmeler... Haberi Görüntüle

CHP'Lİ İBB ÖNCE KABUL ETTİ SONRA REDDETTİ

Kılıçdaroğlu, 18 Ekim 2021’de "İzmir yerel basın modeli CHP’li 13 büyükşehirde uygulanacak" diyerek belediyelere meclis kararlarını gazetelerde yayınlama talimatı verdi. Ankara başta olmak üzere CHP’li belediyeler bu yönde karar alırken CHP’li İBB, 25 Kasım 2021’de kabul ettiği İstanbul’daki gazetelere ilan verilmesi kararını 10 Ocak 2022’de Meclis’e geri gönderdi.

Türkiye BMGK'da net konuştu: Suriye üzerinden PKK mesajı: Gelecekte yerleri yok! Türkiye BMGK'da net konuştu: Suriye üzerinden PKK mesajı: Gelecekte yerleri... Haberi Görüntüle

460 MİLYON LİRALIK TANITIM PARASI İSMİ DUYULMAMIŞ GAZETELERE VERİLECEK

İstanbul’da yayın yapan 40 gazetede çalışan 10 bine yakın gazetecinin faydalanacağı ‘İlan vererek medyaya destek’ olma projesinde bir yılda tüm gazetelere 22 milyon TL verilmesini reddeden İmamoğlu yönetiminin, 460 milyon liralık medya tanıtım parasını sadece hiç okunmayan hatta ismi dahi duyulmamış CHP yandaşı medyaya dağıtacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İstanbul’daki gazetelere belediye ilanlarının verilerek İstanbul’da yayın yapan gazetelere destek olunması konusundaki nihai karar bir sonraki İBB Meclis Toplantısı’nda alınacak. AK Partili Meclis üyelerinin bir sonraki Meclis toplantısında ne yapacağı ise merak ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading