Yandex Metrica

İlk tur sonucuna en yakın tahmini yapan OPTİMAR Başkanı Hilmi Daşdemir'den ikinci tur tahmini: Erdoğan yüzde 53'ün üstünde oy alacak

İlk tur sonucuna en yakın tahmini yapan OPTİMAR Başkanı Hilmi Daşdemir'den ikinci tur tahmini: Erdoğan yüzde 53'ün üstünde oy alacak

14 Mayıs'ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yayınlanan anketlerde sonuca en yakın araştırmayı ortaya koyan firmalardan biri de OPTİMAR Araştırma olmuştu. OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, ikinci tura ilişkin tahminlerini açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 20:55

Türkiye, 14 Mayıs pazar günü gerçekleşen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini geride bırakırken HDP destekli Altılı Masa'ya yakın anket şirketleri şişirdiği seçim sonuçları tahminleriyle bu seçimde de sınıfta kaldı. Seçim sonuçlarına en yakın tahmini yine OPTİMAR Araştırma yapmıştı. 

İlk tur seçimleri doğru tahmin eden firmalardan biri olan OPTİMAR Araştırma'nın Başkanı Hilmi Daşdemir tvnet yayınında 28 Mayıs'ta gerçekleşecek ikinci tur seçimlerine ilişkin tahminlerini açıkladı. 

IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu Haberi Görüntüle

ERDOĞAN YÜZDE 53'ÜN ÜZERİNDE OY ALIR

Sandığa katılım oranının seçimi sonuçlarını belirleyecek etken olduğunu belirten Daşdemir, "Eğer AK Parti tabanında bir rehavet olmazsa Erdoğan seçimin ikinci turunu rahatlıkla kazanacaktır. Erdoğan'ın rakibi Kılıçdaroğlu değil rehavettir." şeklinde konuştu.

AK Parti tabanının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rehavete kapılmadığı sürece seçimi kazanacağını belirten Daşdemir şöyle devam etti:

"Bu oranın yüzde 53, 54 gibi bir oran olması kuvvetle muhtemel. Daha önceki yaptığımız araştırmalarda ikinci tur tahminleri biraz daha farklıydı. Şuan bir oy oranı açıklamayacağım. 53'ün üzerine çıkabilme ihtimali var. İkinci turda seçime katılım sandığın akıbetini belirleyecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading