Yandex Metrica

IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu

IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelerin kredi kartı yerine IBAN üzerinden ödeme taleplerini yakından izlemeye başladı. Vergi müfettişleri, sürekli olarak değişen kaynaklardan gelen havale işlemlerini dikkatlice inceleyerek gerektiğinde cezalandıracak.
 

Gündem

02.05.2024, 01:49

Son zamanlarda işletmelerin IBAN üzerinden ödeme taleplerinin arttığına dair şikayetlerin artmasıyla birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuya odaklandı. Bu yöntemi tercih eden işletmelerin izini sürmeye başladılar. Vergi müfettişleri, sürekli olarak para transfer edilen banka hesaplarını titizlikle incelemeye aldılar. Ayrıca, Maliye'nin gelir ile harcama uyumunu sağlamak için yapılan analizlerin hızlandığı bildirildi. Bu yöntemle, işletmelerin banka ve POS cihazı komisyonundan kaçınarak kazançlarını kayıt dışı hale getirdiği vurgulandı.

Dilan Polat tahliye mi edildi, ne oldu? Dilan Polat çıktı mı? Dilan Polat tahliye mi edildi, ne oldu? Dilan Polat çıktı... Haberi Görüntüle

IBAN'A HAVALE İŞELMİ SONA ERDİ

NTV'de yer alan habere göre, vergi müfettişleri, işletmelerin kart ile ödeme almak yerine IBAN üzerinden havale isteğini takip altına aldı. İşletmelerin, IBAN'a havale yöntemini tercih ederek fiş ve fatura düzenleme zorunluluğundan kaçındığı belirtildi.

Maliye'nin kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında çalışmalarını hızlandırdığı vurgulanırken, alınan tedbirlerin KDV, gelir ve kurumlar vergisinde kayıpların önlenmesini amaçladığı ifade edildi. Sürekli olarak farklı kişilerden hesaplara para gönderen banka hesabı sahiplerine ceza uygulanacağına dikkat çekildi. Ayrıca, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın gelir ile harcama arasında uyumsuzluk gösteren kişilere yönelik analizlerini hızlandırdığı bildirildi.

Geçtiğimiz aylarda kamu bankalarının kredi kartı komisyon oranlarıyla ilgili yeni bir karar aldığına da değinildi. Üç kamu bankasının, kart komisyon oranlarını indirdiği ve banka ile kredi kartı komisyon oranının yüzde 3.56'dan yüzde 2.39'a düşürüldüğü belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading