Yandex Metrica

İki küresel proje güç haritasını yeniden şekillendirecek: Türkiye'den dünyanın şah damarına hamle

İki küresel proje güç haritasını yeniden şekillendirecek: Türkiye'den dünyanın şah damarına hamle

Türkiye Savunma sanayii alanında atılan dev adımlarlara iki küresel proje ekleyerek 4. süper güç olma yolundaki adımlarını hızlandıracak. Türkiye'nin yeni dönem projelerini kaleme alan TRHABER Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Türkiye'nin geleceğini formatlayacak bu projeler güç haritalarını yeniden tanımlayacak. " ifadelerini kullandı.

Gündem

27.04.2024, 19:19

Dünya savaş ve kaosun içinde 3. dünya savaşının son hazırlıklarını yaparken, Türkiye 2030 hedeflerini dev projeleri ile perçinliyor. Savunma sanayi alanında dünya devlerine kafa tutan Türkiye, iki küresel projeyi daha hayata sokarak dünyanın şah damarını düğümlemeyi hedefliyor. 

Türkiye'nin Orta Koridor ve Güney Koridor projelerini kaleme alan TRHABER Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül sosyal medya hesabından çarpıcı bir analiz yayımladı;

Yenimahalle-Şentepe teleferiği kapalı mı, ne zaman açılacak? Yenimahalle-Şentepe teleferiği neden kapatıldı? Yenimahalle-Şentepe teleferiği kapalı mı, ne zaman açılacak? Yenimahalle-Şentepe teleferiği neden... Haberi Görüntüle

NEDİR BU PROJELER?

1- Çin’den İngiltere’ye uzanan Orta Koridor; Türkiye-Orta Asya Türk Cumhuriyetleri arasında entegrasyonu sağlayacak. Sadece ekonomik değil, askeri, güvenlik, siyasi, her alanda. Türk Devletleri Teşkilatı, ekonomik alanda, askeri alanda ve “coğrafya bütünleşmesi”nde de inanılmaz bir güç havzası oluşturacak. Doğu Kapısı bir daha asla kapatılamayacak.

2- Türkiye’den Basra Körfezi’ne uzanan Kalkınma Yolu yani Orta Koridor; Türkiye ve Irak’ın birlikte yürüttüğü proje kapsamında Türkiye’den Irak’a, Basra Körfezi ülkelerine kadar kalıcı bir ekonomik entegrasyonunun temelini atacağı gibi, bütün alternatif güzergahları BY-Pass ederek küresel ticarete yeni bir koridor sunacak. İsrail’in Gazze soykırımı Hindistan-İsrail-ABD planıydı. Bu da boşa çıkacak.

Türkiye’den Basra Körfezi’ne uzanan Kalkınma Yolu yani Orta Koridor

3- Güney Koridoru; Türkiye’nin Güney Kapısı’nı sonsuza dek açık tutacak. ABD, İsrail ve bazı bölge ülkeleri son 20 yıldır bu kapıyı kapatmaya çalışıyordu. Terör Koridoru bunun en belirgin harita çalışmasıydı. İran sınırından Doğu Akdeniz’e, Türkiye’nin bütün güney sınırlarını kuşatan, ABD’nin PKK ordusu kurmasıyla devam eden bu Harita, Türkiye ile Arap/İslam dünyası arasında kalın duvarlar örmeyi amaçlıyordu. Ama Türkiye’nin büyük operasyonlarıyla çöpe atıldı. Ama daha yapılacak iş var. Bu yaz, bölgedeki PKK varlığı tamamen silinecek. Proje, aynı zamanda bir “coğrafya birleşmesi” sağlayacak.

4- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bağdat ziyareti (Ve Erbil; amaçlanan hedefe ulaşırsa tarih değiştirecek, coğrafya formatlayacak bir ziyaret olarak not edilecek. Bunun sarsıcı sonuçlarına önümüzdeki günlerde, aylarda, yıllarda bütün dünya tanık olacak.

5- Güney Koridoru, Hicaz Demiryolları projesinden sonra Türkiye’nin Güney’e, Arap/İslam dünyasına yönelik en büyük, en kalıcı projesidir. Sömürgecilik dönemine vurulan en ağır darbelerden biridir. Irak’tan sonra bunun Suriye ayağı gelecek. Sadece örgütler değil, sömürgeci devletler de “bir sabah ansızın” çekip gitmek zorunda kalacak.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Terör örgütüne BOZDOĞAN-30 darbesi! 147 kişi yakalandı Bakan Yerlikaya duyurdu! Terör örgütüne BOZDOĞAN-30 darbesi! 147 kişi yakalandı Haberi Görüntüle

2030'DA TÜRKİYE ENERJİ BAŞKENTİ OLACAK

Tüm bunların yanı sıra ABD'nın yıllardır üzerine plan kurduğu ve PKK ile karıştırmaya çalıştığı Türkiye'nin doğusundaki petrol çalışmaları dünyanın enerji alanındaki güç dengelerini de sil baştan yazacak. 

Gabar, Kato ve Cudi'den çıkan petrole ayrıca Türkiye'nin Osmanlı mirası Afrika coğrafyasından gelecek rezev eklenecek. Hatırlanacağı üzere Türkiye geçtiğimiz aylarda Somali ile Afrika Boynuzu anlaşması imzalamış ve Türkiye onlarca tonluk rezervin bulunduğu Afrika Boynuzu'nda karış karış petrol ve doğalgaz aramak için kolları sıvamıştı.

Tacizci öğretmen skandalı! 12 yaşındaki öğrenicisine önce tokat attı sonra taciz etti! Kan donduran olayı küçük kız bir bir anlattı Tacizci öğretmen skandalı! 12 yaşındaki öğrenicisine önce tokat attı sonra... Haberi Görüntüle

VE SAVUNMA SANAYİ...

Türkiye'yi daha şimdiden şampiyonlar ligine sokan Türk savunma sanayiisi 5. nesil savaş uçağı KAAN ve türevlerinin gökyüzüne imzasını atmasıyla birlikte ligin zirvesine çıkaracak. Dünya coğrafyası savaşın içinde kavrulurken Türkiye'nin çılgın savunma oyuncakları gelişmeye ve geliştikçe korku salmaya devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading