Yandex Metrica

İdlib'e yine Rus saldırısı: HTŞ'den 3 isim öldü

İdlib'e yine Rus saldırısı: HTŞ'den 3 isim öldü

Rusya'ya ait savaş uçaklarının bugün İdlib'in güney bölgesine düzenlediği saldırılar sonucunda HTŞ'nin 3 önemli yetkilisi yaşamını yitirdi.

Gündem

23.01.2024, 21:56

Esed rejimi ve destekçisi Rusya, bugün, ateşkese rağmen Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesine hava ve kara bombardımanlarını sürdürdü.

Rusya'ya ait savaş uçaklarının bu sabah saatlerinde İdlib'in güneyindeki Cebel-i Zaviye bölgesine düzenlediği bombardımanlar sonucunda bölgeyi kontrolü altında tutan Heyet Tahriru'ş Şam (HTŞ) örgütünün üst düzey 3 yetkilisi yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklar, ölen yetkililerin Örgüt Sözcüsü Ebu Halid el-Şami, Basın Koordinatörü Ebu Masab ve Güvenlik Birimi Komutanı Mutaz el-Nasır olduğunu aktardı.

Rejim sivil alanları vurdu: ikisi çocuk 10 ölü

Yine yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Esed rejimine bağlı militanların bu sabah saatlerinde İdlib'in güneyindeki Ablin köyüne düzenlediği top ateşi bombardımanlarında da biri kadın ikisi çocuk olmak üzere 10 sivil yaşamını yitirirken çok sayıda sivil yaralandı.

Rusya'nın ayrıca, Suriye'nin güneyindeki Kuneytira ilinde de bazı alanları fosfor bombalarıyla vurduğu kaydedildi.

TSK'dan rejime yanıt

Öte yandan, İdlib'in doğu kırsalındaki kontrol noktalarında konuşlanan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) topçu birlikleri, İdlib'de sivil yerleşim alanlarını hedef alan rejim militanlarının Serakıb beldesi etrafındaki mevzilerini ateş altına aldı.

HTŞ'nin ise İdlib'in güneyinde konuşlu Esed rejimi ve Rus kuvvetlerine karşı bombardıman başlattığı bildiriliyor.

Rejim ve Rusya ateşkese uymuyor

Türkiye ve Rusya, 5 Mart 2020'de İdlib'in de dahil olduğu Suriye'nin kuzeyindeki özgürleştirilmiş bölgelerde ateşkes ilan etmişti. Ancak buna rağmen rejim ve Rus kuvvetleri, aralıklarla bölgedeki sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor.

Rusya, geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında da el-Bab, Azez ve Carablus gibi muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yer alan petrol noktalarını vurmuştu.

Esed rejimine bağlı kuvvetler ise aralıklarla sivil yerleşim alanlarını top ateşiyle hedef alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading