Yandex Metrica

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında yeni dava: İhaleye fesat karıştırma

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında yeni dava: İhaleye fesat karıştırma

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla yeni bir dava açıldı. İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine açılan davanın ilk duruşması 15 Haziran 2023’te Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Gündem

23.01.2024, 22:17

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla yeni bir dava açıldı.

ABD basınının gözü Erdoğan’ın Irak ziyaretinde: PKK'yı ortadan kaldırmak istiyorlar ABD basınının gözü Erdoğan’ın Irak ziyaretinde: PKK'yı ortadan kaldırmak istiyorlar Haberi Görüntüle

BAKANLIK TARAFINDAN İNCELEME BAŞLATILDI

Dava konusu süreç, İçişleri Bakanlığı’nın, Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde ilişkin yaptığı bir inceleme ile başladı.

İnceleme konusu 29 Aralık 2015'te gerçekleştirilen bir ihaleydi. Beylikdüzü Belediyesi, Kültür Merkezleri'nde Personel Çaıştırması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi ihalesine çıktı. İhaleyi E, firması kazandı. Ancak, firmanın yeterliliğinin bulunmadığını öne süren ikinci firma olan B., şirketi itirazda bulundu. Ancak bu itiraz belediye yetkililerince reddedildi.

Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot Festivali ne zaman başlayacak? Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot... Haberi Görüntüle

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA SUÇUNDAN YARGILANACAK

İddianamede şöyle denildi:

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı tarafından 2015/166031 ihale kayıt numarası yapılan Kültür Merkezlerinde Personel Çalıştırılması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi ihalesinde, şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmek suretiyle ve ihale alıcısı E., şirketi lehine ancak kamu zararına neden olacak şekilde, ihaleye katılma yeterliğine veya koşullarına sahip olmayan kişilerin ihaleye katılmasını sağlamak ve teklif edilen malları, şartnamesinde belirtilen niteliklere sahip olmadığı halde, sahip olduğundan bahisle değerlendirmeye almak eylemlerinde bulunarak kamu kurumu statüsüne haiz Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'nın 250.086,50-TL fazladan para ödemesine ve neticede 250.086,50-TL tutarında kamu zararına neden olan şüphelilerin üzerlerine atılı ihaleye fesat karıştırma suçunu işledikleri anlaşılmıştır.

Savcılık harekete geçti! Baykar'a iftira atan İBB'nin provokatörleri hakkında soruşturma! Savcılık harekete geçti! Baykar'a iftira atan İBB'nin provokatörleri hakkında soruşturma! Haberi Görüntüle

İntegral dersi var mı, yok mu 2024? Yeni müfredat İntegral dersi olacak mı? İntegral dersi var mı, yok mu 2024? Yeni müfredat İntegral... Haberi Görüntüle

DAVA 15 HAZİRAN’DA GÖRÜLMEYE BAŞLANACAK

İddianame Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İmamoğlu ve 7 ismin “ihaleye fesat karıştırma” suçundan yargılanacakları dava 15 Haziran 2023’te Büyükçekmece Adliyesi’nde görülecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading