Yandex Metrica

Hulusi Akar'dan tahıl koridoru çağrısı: Masaya dönün kriz olmasın

Hulusi Akar'dan tahıl koridoru çağrısı: Masaya dönün kriz olmasın

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekilmesiyle ilgili, “İki tarafla da görüşüyoruz. Normalleşme bekliyoruz. Tahıl konusunda anlaşmanın uzun vadede sağlanamaması küresel istikrarsızlığa yol açabilir. Taraflara masaya dönün çağrımızı yineliyoruz” dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:01

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milliyet gazetesinde önemli açıklamalarda bulunurken Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya almasıyla ilgili mesajlar da verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinyali vermişti! Büyük değişim kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinyali vermişti! Büyük değişim kongrede Haberi Görüntüle

''DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜLMELİ''

''Biz bölgemizde ve dünyada tüm sorunların barış ve diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde büyük gayret gösterdik, gösteriyoruz.'' diyen Bakan Akar, ''Tahıl anlaşması tüm tarafların yararına olan bir anlaşma. Devam etmemesi, küresel anlamda gıda krizine kadar gidebilecek bir süreci tetikleyebilir. Bu nedenle biz bahse konu anlaşmanın devam etmesini destekliyoruz. BM de AB de NATO da desteklerini açıkladı.'' ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek olayı ne? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

''NORMALLEŞME BEKLİYORUZ''

Normanlleşme beklediklerinin altını çizen Bakan Akar, ''Ortaya çıkan sorunların çözümü için iki taraf bakanlarıyla da görüşüyoruz. Dün akşam Sayın Şoygu ile telefonda görüştük. Endişeleri vardı, endişelerini aldık. Ukraynalı bakanlarla da görüştük. Gerekli çalışmaları yaparak Şoygu’ya endişeye mahal olmadığını ilettik. Normalleşme bekliyoruz. Küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığını, tamamen insani bir faaliyet olan tahıl sevkiyatı inisiyatifinin çatışma koşullarından ayrı tutulması gerektiğini muhataplarımızla yaptığımız görüşmelerde dile getirdik.'' dedi.

‘Gıda krizi olmasın masaya dönün’

İstanbul'da taksici cinayeti: Defalarca bıçaklanıp yola atıldı! Valilikten olayla ilgili açıklama! İstanbul'da taksici cinayeti: Defalarca bıçaklanıp yola atıldı! Valilikten olayla ilgili... Haberi Görüntüle

''KÜRESEL İSTİKRARSIZLIĞA YOL AÇABİLİR''

Taraflara çağrısını yineleyen Hulusi Akar, ''Buradan tüm taraflara yeniden masaya oturulması yönündeki ısrarlı çağrımızı tekrar etmek istiyorum. Hatta Rus limanlarındaki tahılın taşınmasına yönelik de neler yapılabileceğinin araştırılmasının gayreti içindeyiz. Tahıl konusunda anlaşmanın uzun vadede de sağlanamaması küresel istikrarsızlığa yol açabilir. Buna izin vermeyelim diye taraflara çağrımızı yineliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading