Yandex Metrica

Hilmi Daşdemir, ikinci tur için net konuştu: Sinan Oğan'dan yüzde 3,5 oy gelir!

Hilmi Daşdemir, ikinci tur için net konuştu: Sinan Oğan'dan yüzde 3,5 oy gelir!

14 Mayıs'taki seçimin sonucunu gerçeğe en yakın biçimde tahmin eden kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıklamasında bulunan Sinan Oğan'ın ilk turda aldığı yüzde 5,17'lik oydan yüzde 3,5'inin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yöneleceğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 22:21

Türkiye, ikinci tur seçimi için yeniden sandık başına gidecek. 

28 Mayıs'taki seçim öncesi, ilk turda ATA İttifakı'nın adayı olarak 5,17 oy alan Sinan Oğan, bugün düzenlediğibasın toplantısında ikinci turda Cumhur İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Bu kararı değerlendiren kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'In bu kararla birlikte kazanmasının pekiştiğini belirtti. Daşdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Biz seçimden hemen sonra araştırma yapmıştık . Araştırmada Sinan Oğan’a oy verenlerin yüzde 25’i Erdoğan’a, yüzde 25’i Kılıçdaroğlu’na oy verirken, yüzde 7-8’i de kararsız olduklarını ifade etmişlerdi. Yüzde 20 de sandığa gitmeyeceğini söylemişti. Bu açıklama ile birlikte o kararsızların büyük bir kısmının Erdoğan’a yönelmesini bekliyorum. Oradaki 5 buçukluk puanın en az 3 buçuğu Erdoğan’a gidecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading