Yandex Metrica

'Hemen maske takalım' diyen TTB Başkanı, Cenevre toplantısıyla rezil oldu!

'Hemen maske takalım' diyen TTB Başkanı, Cenevre toplantısıyla rezil oldu!

PKK destekçiliği, Meclis'e HDP'li vekilin aracıyla kaçak girmeler, TURKOVAC karşıtlığı derken TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı bir vukuatıyla daha gündemde. Yeniden maskeli günlere dönülmesi gerektiğini savunan Fincancı daha birkaç gün önce Cenevre'deki toplantıda maskesizdi.

Gündem

23.01.2024, 19:29

PKK'lı teröristlere destek açıklamalarıyla tepkilerin odağına oturan ve yasaklı olmasına rağmen Meclis binasına HDP'li vekillerce kaçak olarak sokulan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı bugünlerde farklı bir vukuatla gündemde. 

Türkiye'deki doktorlara iş bırakma eylemi yaptırması ve yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'a muhalefet etmesiyle bilinen Prof. Fincancı, koronavirüs vaka sayılarında artış olduğunu ileri sürerek yeniden eski tedbirlerin gündeme alınmasını istedi. 

Çocukların bile aşı olması gerektiğini ileri süren Fincancı, kapalı ortamlarda yeniden maskeye dönüşü savundu. Fakat Türk Tabipler Birliği'ne sosyal medya hesaplarından bu çağrıyı yaptıran Fincancı, İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir toplantıda maskesiz boy gösterdi. 

Son dakika... AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Haberi Görüntüle

İSVİÇRE'DE KORONA BULAŞMIYOR MU?

'İşkencesiz Dünyaya Bir Adım Daha Yakın: İstanbul Protokolü 2022' adlı toplantıya katılarak hazırladığı bildiriyi uluslararası basına duyuran Fincancı'nın ağzında, kapalı ortamda bulunmasına rağmen maske yoktu. Katılımcılardan hiçbirinin de maske takmadığı toplantıdan sonra Türkiye'ye dönen Fincancı'nın TTB hesaplarından 'maske' ve 'aşı' çağrısında bulunması dikkat çekti. 

Fincancı'nın bu çelişkili tavrı sosyal medyada toplantıyı izleyenlere "Cenevre'de Kovid-19 bulaşmıyor mu?" dedirtti. Twitter'da binlerce vatandaşın #DefolTTB etiketiyle tepki gösterdiği çağrı şu ifadelerle paylaşıldı: 

"COVID-19 vaka sayılarında artış görülmektedir. Başta riskli yurttaşlar olmak üzere durma noktasına gelen aşılanma çocukları da kapsayacak şekilde başlatılmalı, kapalı ortamlarda maskeye geri dönülmeli, testler artırılmalı, veriler test sayılarıyla birlikte günlük paylaşılmalıdır."

Koronavirüs belası Türkiye'nin gündeminden çıkmışken TTB'nin maskesiz başkanı Fincancı tarafından yapılan bu çağrı büyük tepki çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading