Yandex Metrica

Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf uydurdu!

Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf uydurdu!

6 Şubat depreminde en büyük yıkımlardan biri olan Hatay’da eski belediye başkanı Lütfü Savaş’ın tekrar aday olması siyaset gündeminde en çok konuşulan konuların başında yer aldı.  Lütfü Savaş’ın deprem sonrası performansı ve sözleri skandal niteliği taşırken iddialara göre Savaş, seçim çalışmaları için tefeciden 32 milyon liralık para aldığı ve buna dair banka dekontlarına ulaşıldığı ortaya çıktı. 

Gündem

03.05.2024, 19:36

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı Lüftü Savaş’ın seçim çalışmaları için tefeciden aldığı 32 milyon liralık bankanın dekontları ortaya çıktı. Belediyeye “İmar harcı” adı altında 4 parçada gönderilen 32 milyon liranın sahibi, parayı ‘yanlışlıkla’ gönderdiğini ileri sürdü. 

Son dakika: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği: MSB detayları açıkladı Son dakika: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği: MSB detayları açıkladı Haberi Görüntüle

32 MİLYON 4 PARÇA HALİNDE GÖNDERİLDİ 

Lütfü Savaş’ın yönetiminde olan Belediyeye ‘‘imar harcı’’ adı altında 4 parçada gönderilen 32 milyon lirayı gönderen kişi, parayı 'yanlışlıkla' gönderdiğini iddia ederek, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İade edilen paranın faizinin ise belediyenin asfalt işini yapan müteahhitlere ödettirmesi ise ayrı bir tartışma konusu oldu. 

AK Parti'den seçim sonrası stratejik toplantı: Yeni iletişim yöntemleri ve Anayasa ele alındı! AK Parti'den seçim sonrası stratejik toplantı: Yeni iletişim yöntemleri ve... Haberi Görüntüle

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN FAİZ MÜTEAHHİTLERE ÖDETTİRİLDİ 

Yanlışlıkla gönderildiği iddia edilen 32 milyon TL’nin belediyenin hesabına girmesinden 15 gün sonra Mali Hizmetler Daire Başkanlığı 29 Şubat’ta parayı iade etti. Dikkat çekmemek için anaparanın belediye hesabından gönderildiği, faizini ise belediyeye asfalt yapan müteahhitlere ödettirildiği ileri sürüldü.

Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Erdoğan'a ve Atatürk'e hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Erdoğan'a ve Atatürk'e hakaret eden DEM... Haberi Görüntüle

İMAR HARCI ADI ALTINDA PARA TRANSFERİ 

31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen AK Partili Mehmet Öntürk’ün, kendisinden önceki başkan hakkında gündeme getirdiği skandalla ilgili yeni detaylar tespit edildi. Hatay’da iş insanı olarak tanınan bir kişi, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne "İmar harcı bedeli" olarak 8-13 Şubat tarihleri arasında 9 milyon 800 bin, 8 milyon, 9 milyon 200 bin ve 5 milyon olmak üzere 4 ayrı para transferiyle toplam 32 milyon TL havale yaptığı tespit edildi.

İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi: Dikkat çekici isimler İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi: Dikkat çekici isimler Haberi Görüntüle

YANLIŞLIKLA GÖNDERDİM İDDİASI 

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 32 milyon TL’yi gönderen iş insanın daha sonra bu paraları yanlışlıkla gönderdiğini belirterek paraları belediyeden geri istediği öğrenildi.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

LÜTFÜ SAVAŞ'IN ADAYLIĞI TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU 

Lütfü Savaş Kahramanmaraş merkezli depremlerde geçen yıl büyük yıkıma uğrayan Hatay, yerel seçim öncesi adaylarla ilgili çıkan tartışmalarla gündemden düşmedi.

CHP’nin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı yeniden aday gösterme konusunda uzun süre tereddüt etmesi ve yaptığı anketler sonucu seçime kısa bir süre kala Savaş konusunda karar kılması, parti içinde ve dışında büyük tartışmalara neden oldu.Kampanya sırasında siyasi parti liderlerinin en fazla ziyaret ettiği kent olma özelliğini taşıyan Hatay’da Lütfü Savaş’ın deprem sonrası performansı ve sözleri gündeme damga vurmuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading