Yandex Metrica

Haluk Levent, Filistinlilerin sesi oldu BM toplantısında İsrail'e verdi veriştirdi

Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantısında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara tepki göstereN Ahbap Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya "10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı gösterebilirsiniz?" sorusunu yöneltti.

Gündem

10.05.2024, 19:59

Yardım gönüllüleriyle birlikte oluşturduğu "Ahbap" ile Türkiye'de deprem ve diğer afet bölgeleri dahil, yurt içinde ve yurt dışında herkese kucak açan şarkıcı Haluk Levent, bir kez daha Filistinlilerin sesi olurken gönülleri fethetti.

Kenya’nın başkenti Nairobi’deki Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Konferansı’na konuşmacı olarak davet edilen ünlü şarkıcı Haluk Levent, dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan binlerce masum Filistinliyi katleden Netanyahu'ya tepki gösterirken tarihi bir konuşma gerçekleştirdi.

Kabine toplandı! Ana gündem öğretmen atamaları: İşte masadaki diğer başlıklar Kabine toplandı! Ana gündem öğretmen atamaları: İşte masadaki diğer başlıklar Haberi Görüntüle

''600 BİNDEN FAZLA ÇOCUK TEHLİKE ALTINDA''

Konuşmasında aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazzeli çocuklara dikkat çeken Levent, şunları söyledi:

"Bugün size güzel ülkem Türkiye'nin selamlarını getirdim. Bugün burada sadece bir rock sanatçısı olarak değil, bir iyilik organizasyonu olan Ahbap'ın kurucusu ve başkanı olarak bulunuyorum. Buraya bazı proje ve önerilerimi sizlerle paylaşmak için gelmiştim ama bu sabah uyandığımda Gazze'de 600 binden fazla çocuğun büyük tehlike altında olduğunu öğrendim."

TAM ATM kimin, hangi bankanın? TAM ATM'den hangi banka kartları kullanılıyor? TAM ATM kimin, hangi bankanın? TAM ATM'den hangi banka kartları... Haberi Görüntüle

''NASIL HAKLI GÖSTEREBİLİRSİNİZ''

Ahbap derneği olarak Gazze'ye yardım ulaştırmayı denediklerini ancak çok fazla zorluk yaşadıklarını belirten Haluk Levent, İsrail yönetimine tepki gösterirken "Başbakan Netanyahu'ya bir soru sormak istiyorum. 10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı gösterebilirsiniz?" ifadesini kullandı.

Levent, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu 100’den fazla Birleşmiş Milletler çalışanının hayatını kaybettiğinin altını çizdi.

AK Parti harekete geçti! Değişimin yol haritası belli oldu: İki köklü değişim geliyor! AK Parti harekete geçti! Değişimin yol haritası belli oldu: İki... Haberi Görüntüle

''İSRAİL HÜKÜMETNİN ZULMÜNÜ KINIYORUM''

İsrail hükümetini bu zulüm ve insani krizden dolayı kınadığını dile getiren Levent, "Gazze’deki savaşı protesto eden savaş karşıtı Yahudi toplumu da dahil olmak üzere Amerikalı ve Fransız öğrencilerle dayanışma içerisindeyim." şeklinde konuştu.

9 Mayıs Eurovision yarı final hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak? 9 Mayıs Eurovision yarı final hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak? Haberi Görüntüle

''SOYKIRIMI HER YERDE PROTESTO EDECEĞİZ''

Haluk Levent, söz konusu konuşmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

''Kenya’da Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantısında aslında Ahbap faaliyetleri konusunda konuşmam istenmişti. Ama son dakikada konuşma metnimi değiştirme kararı aldım. İsrail’in Gazze ve Refah soykırımını protesto edeceğiz. Her yerde edeceğiz.''

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading