Yandex Metrica

Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor

Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor

Merkez Bankası Başkanı olacağı konuşulan ekonomist Hafize Gaye Erkan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için ABD'den Türkiye'ye doğru yola çıktığı öne sürüldü.

Gündem

23.01.2024, 20:59

Kabine açıklanmadan önce Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olması durumunda Hafize Gaye Erkan'ın da Merkez Bankası'nın başına (TCMB) geçeceği konuşuluyordu. 

Dün yeni açıklanan kabinede Mehmet Şimşek, koltuğu Nureddin Nebati'den devraldı. 

Şimşek'in Gaye Erkan'ı Merkez Bankası'nın başında görmek istediği söyleniyor. 

Gaye Erkan, Princeton'da iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olma başarısı nedeniyle ülkenin "en genç finans profesörü" unvanını taşıyor. 

20 yılda boşanmalar arttı, evlilikler azaldı! Rakamlar hayrete düşürecek 20 yılda boşanmalar arttı, evlilikler azaldı! Rakamlar hayrete düşürecek Haberi Görüntüle

AKŞAM TÜRKİYE'DE

Şimdi de Patronlar Dünyası'nın yazarlarından Toygun Atilla, ABD'de 'Türk kızı' olarak bilinen Hafize Gaye Erkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye doğru yola çıktığını yazdı.

Erkan'ın bu akşam Türkiye'de olması bekleniyor. Görüşmenin ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşeceği belirtildi. 

Özgür Özel saçını mı boyattı, neden? İşte Özgür Özel'in gençleşmiş hali... Özgür Özel saçını mı boyattı, neden? İşte Özgür Özel'in gençleşmiş... Haberi Görüntüle

EKONOMİDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Yeni kabinenin bugün gerçekleştirdiği devir teslim töreninde bayrağı Nureddin Nebati'den devralan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Değerli Bakanımızdan görevi devralma törenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayrak ve hizmet yarışında değerli emaneti şahsıma tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Küresel zorlukların devam ettiği, 14 milyon vatandaşımızı etkileyen deprem felaketinin yaşandığı dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı görevini büyük bir fedakarlıkla ifa eden sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

2024 Öğretmen atama sayısı | 16 Nisan Kabine Toplantısı'nda öğretmen atama branş ve kontenjan sayısı belli olur mu? 2024 Öğretmen atama sayısı | 16 Nisan Kabine Toplantısı'nda öğretmen... Haberi Görüntüle

"MERKEZ BANKA'MIZA ENFLASYONLA MÜCADELEDE DESTEK OLACAĞIZ"

Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi, fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orda vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin artırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Banka'mıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading