Yandex Metrica

Gürsel Tekin'den sonra CHP teklif artırdı: HDP'ye birden fazla bakanlık verilebilir!

Gürsel Tekin'den sonra CHP teklif artırdı: HDP'ye birden fazla bakanlık verilebilir!

CHP'li Gürsel Tekin'in, çok tartışılan "HDP'ye bakanlık verilebilir" söylemi hafızalardaki tazeliğini korurken CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, HDP'ye bakanlık vaadini artırdı. Gürsel'in sözlerini yorumlayan CHP'li Yalım, HDP’nin 1'den fazla da bakanlık alabileceğini belirtti.

Gündem

23.01.2024, 19:55


Siyaset gündeminin geçtiğmiz haftalara damga vuran tartışma konularından biri CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in HDP'ye yönelik "bakanlık vaadi" olmuştu. Tekin katıldığı bir canlı yayında Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP'ye bakanlık verilebileceğini belirterek, "O da anayasaya göre seçime bir hak kazanmış bir partidir" demişti.

Fahri trafik müfettişi nasıl olunur, başvuru nereye yapılır? Fahri trafik müfettişi nasıl olunur, başvuru nereye yapılır? Haberi Görüntüle

CHP'Lİ YALIM FİTİLİ TEKRAK ATEŞLEDİ!

Konuya ilişkin tartışmalar soğumaya başlarken CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'dan ateşi yeniden körükleyecek bir açıklama geldi. CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerini yorumlayan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, şunları söyledi:

Meclis'te yeni Anayasa mesaisi başlıyor! TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP lideri Özel'i ziyaret etti! Meclis'te yeni Anayasa mesaisi başlıyor! TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP lideri... Haberi Görüntüle

"KARARI MAHKEMELER VERİR"

"Gürsel Tekin'nin yaptığı açıklama kendi görüşü, bu partimizin öngörüsü veya düşüncesi değildir ama HDP bakanlık alabilir. HDP bir ittifak içerisinde olursa veya kendisi tek başına yeterli bir oy alır ve hükümeti kurma yetkisini alırsa tabii ki 1 değil, 1'den fazla da bakanlığı olabilir. Bizim, 'HDP'nin şu milletvekili şu şekildedir, bu şekildedir' deme lüksümüz yok. Meclise seçilen her milletvekili, şartları yerine getirerek parlamentoya geliyor. 'Akabinde başka bir terör örgütüyle bağı vardır veya yoktur' kararıcı savcılarımız ile Türk mahkemeleri verebilir"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading