Yandex Metrica

Gündüz Sait Güngen kimdir? Gündüz Sait Güngen aslen nereli, kaç yaşında vefat etti?

Gündüz Sait Güngen kimdir? Gündüz Sait Güngen aslen nereli, kaç yaşında vefat etti?

Gündüz Sait Güngen'in kim olduğu hayatı ve biyografisi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye'nin Devrim arabasının tasarımcısı olan Gündüz Sait Güngen bugün hayatını kaybetti. Peki, Gündüz Sait Güngen kimdir? Gündüz Sait Güngen aslen nereli, kaç yaşında vefat etti?

Gündem

23.04.2024, 10:46

Gündüz Sait Güngen kimdir? Gündüz Sait Güngen aslen nereli, kaç yaşında vefat etti? sorularının yanıtları arama motorlarında sorgulanıyor. Devim arabasının tasarımcısı olarak tanınan Gündüz Sait Güngen hakkında internette, "Gündüz Sait Güngen kimdir? Gündüz Sait Güngen aslen nereli, kaç yaşında vefat etti?" sorularına yanıt aranıyor.

Muhalifler aynı dilden aynı başlıklar attı!  Bakan Şimşek o iddiaları yalanlandı: Derdimiz millete hizmet! Muhalifler aynı dilden aynı başlıklar attı! Bakan Şimşek o iddiaları... Haberi Görüntüle

GÜNDÜZ SAİT GÜNGEN KİMDİR?

İstiklal Savaşı gazilerinden Mehmet Adil Güngen'in oğlu Gündüz Sait Güngen, 19 yaşında TCDD'nin bursluluk sınavını kazanarak üniversite eğitimi için ABD'ye gitmiştir. Yüksek mimar mühendis olarak Türkiye'ye dönen Güngen, vatani görevini tamamladıktan sonra burs borcunu ödeyebilmek için TCDD'de işe başlamıştır. Uzun yıllar boyunca TCDD'de çalışan Güngen, İnşaat Dairesi Başkanlığı görevine kadar yükselmiştir. Daha sonra Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak atanmış, ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde kurucu öğretim üyeliği yapmış ve birçok öğrenci yetiştirmiştir. 15 Mayıs 1961'de, dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in talimatıyla, Eskişehir Demiryolu Fabrikası'nda, 129 günde üretilen Devrim otomobilinin kaporta ekibinde görev almıştır. 2 çocuk babası olan Güngen, Devrim otomobilinin 4 prototipini yapan 24 mühendisten biridir. 15 Mart'ta 99 yaşında vefat eden Güngen, ailesi, yakınları ve birçok kişinin katıldığı bir törenle Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir. Güngen'in vasiyeti üzerine cenaze töreninde tabutunun üzerine Türk bayrağı serilmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading